Critici van Bitcoin en crypto komen overal vandaan, zelfs het Witte Huis van Joe Biden houdt zich ermee bezig. Het Witte Huis heeft een roadmap onthuld om de mogelijke risico’s van crypto aan te pakken.

‘We hebben het afgelopen jaar besteed aan het identificeren van de risico’s van cryptocurrency’s en actie ondernemen om deze te beperken met behulp van de autoriteiten die de uitvoerende macht heeft.’

Regering Biden klopt zich op borst

Brian Deese, Arati Prabhakar, Cecilia Rouse en Jake Sullivan publiceerden gisteren een artikel op de website van het Witte Huis. Dit artikel komt neer op een opsomming van alles wat de regering onder Biden gedaan heeft om crypto aan te pakken, en beschrijft dat het toch mogelijk was om een ondernemersklimaat te handhaven waar innovatie mogelijk is.

De opsomming bestaat onder andere uit het ontwikkelen van een kader voor veilig en verantwoord gebruik, het versterken van de handhaving en het uitbrengen van nieuwe richtlijnen.

Meer handhaving waar nodig

Volgens het Witte Huis heeft een team van specialisten uit de hele regering het allereerste raamwerk gecreëerd voor het veilig en verantwoord creëren van digitale middelen.

Het raamwerk is bedoeld om de gevaren van crypto aan te pakken, zoals bepaalde bedrijven die financiële regels en fundamentele risicocontroles negeren, evenals de zwakke digitale beveiliging van de sector.

Bovendien zei het Witte Huis dat de handhaving waar nodig wordt opgevoerd en dat er indien nodig nieuw advies beschikbaar wordt gesteld. Verschillende bankenorganisaties hebben uniforme aanbevelingen gedaan over het belang van het loskoppelen van crypto van het banksysteem.

Ondertussen starten andere onderdelen van de regering bewustmakingscampagnes of plannen ze deze campagnes om mensen te informeren over de gevaren van het kopen van cryptocurrency’s.

Beter optreden tegen FTX-achtige taferelen

Het Witte Huis dringt er ook bij het Congres op aan om actie te ondernemen om regelgevers meer macht te geven. Zij missen nu de mogelijkheid om adequaat op te treden tegen bijvoorbeeld het verduisteren van crypto en geld van gebruikers van cryptobedrijven. Denk hierbij aan hoe de directeur van het gevallen FTX geld van klanten gebruikte om zijn andere bedrijf Alameda Research te onderhouden.

Ook moet het makkelijk worden om belangenconflicten tegen te gaan en moeten cryptobedrijven transparanter worden. Hiervoor moeten de zogenaamde openbaarmakingsnormen verhoogd worden.

Geen crypto voor pensioenfondsen

Naast juridische maatregelen, komt het Witte Huis ook met advies. In de verklaring valt te lezen dat het Congres conventionele instellingen, zoals pensioenfondsen, niet in staat moet stellen substantieel deel te nemen aan cryptocurrency-markten.

De Biden-regering wees er ook op dat ze het ethische gebruik van opkomende technologie promoot om financiële diensten goedkoper, sneller, veiliger en toegankelijker te maken. Dat kan volgens het Witte Huis niet zonder bepaalde waarborgen.

‘De regering ondersteunt van harte verantwoorde technologische innovaties die financiële dienstverlening goedkoper, sneller, veiliger en toegankelijker maken. Maar om deze voordelen te realiseren, hebben nieuwe technologieën passende waarborgen nodig. Waarborgen zullen ervoor zorgen dat nieuwe technologieën veilig en nuttig zijn voor iedereen, en dat de nieuwe digitale economie voor velen werkt, niet alleen voor weinigen.’

Dit betekent dat het huidige juridische raamwerk nog in ontwikkeling is:

‘Om de juiste waarborgen in te voeren, zullen we doorgaan met het door ons ontwikkelde kader voor digitale activa, terwijl we samenwerken met het Congres om deze doelen te bereiken.’

Hoofdredacteur gezocht

Lees jij deze artikelen met plezier en wil je graag bijdragen aan onze content? Wij zijn op zoek naar een nieuwe hoofdredacteur met een vlotte pen en een gedegen kennis van de cryptomarkt. Bekijk hier onze vacature en reageer direct!

The post Joe Bidens regering adviseert tegen Bitcoin en crypto in pensioenfondsen appeared first on BLOX | Nieuws.