De Amerikaanse president Joe Biden zegt dat Republikeinse wetgevers rijke crypto-investeerders verdedigen. Hij suggereerde dat ze zich meer richten op voedselveiligheid in plaats van het aanpakken van belastingontduiking door crypto-investeerders.

Belasting op crypto-investeerders

Biden deelde die beschuldigingen via het favoriete social mediakanaal van politici. Hij tweette op 9 mei over bezuinigingen en tussen neus en lippen door kregen zijn politieke tegenstanders er van langs. Oké, het was niet tussen neus en lippen, het was een enorme infographic.

18 miljard dollar op crypto

President Biden sprak over de intentie van zijn regering om belastingontduiking door rijke crypto-investeerders aan te pakken, hiermee zouden ze 18 miljard dollar kunnen winnen. Hij vergeleek dit met de situatie waarin MAGA-republikeinen van mening zijn dat het Congres moet bezuinigen op voedselveiligheidsinspecties, wat een verlies van 15 miljard dollar betekent.

Dit is niet de eerste keer dat Biden en zijn kornuiten zich richten op de cryptomarkt, die volgens hen enige vorm van regulering vereist. De regering heeft onlangs haar bezorgdheid geuit over cryptomining en gezegd dat Bitcoin schadelijk is voor het milieu.

Geen concreet beleid in VS

De standpunten van de Amerikaanse regering zijn verontrustend, maar dat komt ook doordat het tot weinig concreet beleid heeft geleid. Hier in Europa weten we in ieder geval dat MiCa er aan komt waardoor de meeste cryptobedrijven zich goed kunnen voorbereiden.

Toch hebben Biden en zijn team wel een paar voorstellen. Eerder deze maand stelde Biden een zogenaamde “DAME TAX” voor, een belastingregeling die specifiek gericht is op cryptominers. Volgens het voorstel zou cryptomining worden belast met 30% om de impact op het milieu te verminderen.

Het Witte Huis heeft ook gezegd dat crypto-activa “geen intrinsieke waarde hebben” in zijn economisch rapport voor 2023. Het rapport beweerde dat crypto niet effectief is als ruilmiddel voor de Amerikaanse dollar.

Trump en Biden beiden slecht voor crypto

Mocht je nu denken dat Trump als president het beter voor heeft met crypto, dan kom je bedrogen uit. Tijdens zijn vorige ambtstermijn liet hij zich geregeld negatief uit over Bitcoin en crypto. De enige hoop in de vorige verkiezingen, was Andrew Yang namens de democraten. Bij de komende verkiezingen lijkt de cryptogemeenschap zich te moeten scharen achter Kennedy.

The post Joe Biden wil 18 miljard dollar ophalen met belasting op crypto appeared first on BLOX | Nieuws.