Jim Cramer is een Amerikaanse aandelenexpert, die vrijwel dagelijks te zien is bij het financiële nieuwsplatform CNBC Mad Money. Volgens Cramer maakt de Securities and Exchange Commission (SEC), de financiële waakhond van de Verenigde Staten, zich grote zorgen over Binance. De analist is ervan overtuigd dat Binance zelf niet de standaarden naleeft waar het publiekelijk over predikt.

“Haal je tegoeden weg bij Binance”

Cramer gaat in zijn commentaar op Binance zelfs zo ver, door te stellen dat gebruikers er goed aan doen om hun fondsen zo snel mogelijk van het platform te halen. “Het lijkt erop dat de SEC Binance geen toestemming geeft om de overeenkomst met Voyager te sluiten. Ik denk dat de SEC erg bezorgd is en dat Binance schimmiger is dan we denken. Ik herhaal, ik hou niet van crypto en de mensen binnen de industrie. Ik wil gewoon niet dat mensen onnodig geld verliezen”, aldus Cramer.

Dit is overigens zeker niet de eerste keer dat Cramer openlijk kritisch is op Binance. “Voel jij je net zo gerustgesteld door Binance als ik? Ik zou mijn geld nog eerder toevertrouwen aan Draftkings dan aan Binance”, zo sprak een cynische en harde Cramer op 14 december. Binance CEO Changpeng Zhao reageerde daarop met de tekst: “Now we are safe!”

Voor de industrie is het te hopen dat Binance de zaakjes op orde heeft. Op het moment van schrijven is Binance qua handelsvolume verreweg de grootste speler op de markt. Als later blijkt dat Binance hetzelfde pad bewandelt als FTX, dan kan dat een deuk in het vertrouwen in crypto opleveren die moeilijk te herstellen is.

De reputatie van Cramer

De reputatie van Cramer binnen de crypto-gemeenschap was voor zijn uitspraken over Binance al niet zo goed. Dat is het resultaat van meerdere voorspellingen van Cramer over de crypto-koersen en aandelenkoersen die compleet verkeerd waren. Als gevolg daarvan is Cramer bijna een meme geworden binnen de gemeenschap en zijn er mensen die consistent tegen de uitspraken van de analist in handelen.

Tuttle Capital werkt zelfs aan een zogenaamde “inverse Cramer ETF”, een beleggingsproduct dat altijd de tegenovergestelde posities ten opzichte van Cramer inneemt. Er is ondertussen ook al een gelijknamig Twitter-account opgestart, dat regelmatig de draak steekt met de voorspellingen van Cramer.

Een voorbeeld van een voorspelling van Cramer die volledig verkeerd uitsloeg is Netflix. Volgens Cramer was dat een aandeel dat het fantastisch zou doen in 2022. Uiteindelijk verloor het aandeel Netflix het afgelopen jaar bijna de helft van zijn koerswaarde. Aan de andere kant moeten we niet te streng zijn voor Cramer, want er waren vorig jaar maar weinig assets die het hoofd boven water hielden.

Bullish over Ethereum

Verder maakte Cramer in april van het afgelopen jaar bekend dat hij bullish was over de korte termijn vooruitzichten voor Ethereum. De analist voorspelde zelfs een koersstijging van 40 procent. Die voorspelling was onder andere gebaseerd op de overstap van Ethereum van Proof-of-Work naar Proof-of-Stake. Inmiddels weten we dat het ook Ethereum niet gelukt is om het lastige jaar 2022 te overleven zonder grote koersverliezen.

Ook op dit punt had Cramer het dus niet bij het juiste eind. Ethereum zou volgens de analist spoedig opklimmen tot een koers van 4.100 dollar. Uiteindelijk bleek dat er een koersdaling van ruim 50 procent in het verschiet lag voor de populaire cryptocurrency. Zo zie je maar dat ook de grote jongens het niet altijd bij het juiste eind hebben.

The post Jim Cramer: “Ik denk dat de SEC zich grote zorgen maakt over Binance” appeared first on BLOX | Nieuws.