Gisteren schreef de Wall Street Journal dat zo’n beetje alle aanvragen voor een Bitcoin ETF niet voldoen aan de eisen van de SEC. In reactie hierop hebben verschillende fondsen hun aanvragen ingetrokken om deze te verbeteren. Mocht je eerder Bitcoin willen kopen dan de grote jongens, dan heb je nog iets meer tijd.

Onduidelijke afspraken

Volgens The Wall Street Journal van 30 juni 2023 worden de aanvragen van Fidelity, WisdomTree, VanEck, Invesco en BlackRock waarschijnlijk afgewezen vanwege onduidelijkheid over de afspraken tussen die bedrijven en de beurzen waarop de producten zouden worden verhandeld, namelijk Cboe Global Markets of Nasdaq.

Hoe werkt een aanvraag?

Tijd voor een korte uitleg, Cboe en de Nasdaq zijn beurzen waarop aandelen en ETF’s worden verhandeld. Die eerste vijf namen zijn fondsen die deze ETF’s willen aanbieden op een van deze beurzen. Een fonds dient een aanvraag in bij de beurs om een product, in dit geval de Bitcoin ETF, aan te mogen bieden. De financiële waakhond van de VS (SEC) moet deze aanvraag keuren.

De SEC is bezorgd dat de aanvragen geen specifieke Bitcoin-beurs noemen die een “surveillance-sharing agreement” (SSA) zou aangaan met Nasdaq en Cboe. Deze afspraak is bedoeld om fraude en marktmanipulatie te voorkomen en de integriteit van de markt te waarborgen.

Nieuwe aanvragen ingediend

Fidelity, WisdomTree, VanEck en Invesco hebben hun aanvragen gisteren opnieuw ingediend. Deze zijn te vinden op de website van Cboe Global Markets. In de nieuwe aanvragen staat duidelijk vermeld dat “de beurs van plan is om een surveillance-sharing agreement aan te gaan met Coinbase, Inc.”

BlackRock heeft een aanvraag ingediend bij Nasdaq in plaats van Cboe. Hoewel de oorspronkelijke aanvraag van BlackRock nog steeds in behandeling is bij Nasdaq, is er geen indicatie dat ze hun aanvraag hebben gewijzigd of opnieuw hebben ingediend.

De SEC heeft de lopende ETF-aanvragen nog niet definitief afgewezen en heeft hierover nog geen officiële verklaring afgelegd. The Wall Street Journal heeft de informatie van de SEC gemeld op basis van anonieme bronnen.

The post Jij kan grote investeerders voor zijn, Bitcoin ETF lijkt uitgesteld te worden appeared first on BLOX | Nieuws.