Nu de NFT gekte ook ontstaan is op de Bitcoin blockchain, was het wachten op bijzondere berichtjes. Vandaag is het zover, want één Ordinal (‘Bitcoin-NFT’) – bestaande uit een natte scheet van 1 seconde – zou verkocht zijn voor 282.000 euro.

Wat zijn Ordinals?

Een Ordinal is een protocol waarmee gegevens kunnen worden opgeslagen op de Bitcoin blockchain. Je kan het vergelijken met NFT’s, die normaal op het Ethereum netwerk draaien, maar dan voor Bitcoin. Voor de één een fantastische ontwikkeling, en voor de ander niks meer dan een natte scheet op de blockchain.

Ordinals wonnen binnen de kortste keren flink aan populariteit. Het bijzondere is dat dit protocol zo snel groeide zonder een NFT-marktplaats als OpenSea. Daarnaast vereisen ze speciale Bitcoin Ordinal wallets. Je zou dus denken dat dit maar voor een select groepje mensen zou werken, maar niks is minder waar.

Dit zaakje stinkt

Tot nu toe zijn er meer dan 100.000 Ordinals gemaakt via het Ordinal-netwerk. Alles van gecodeerde bestanden, tot digitale kunst, tot …

Een nieuwe Ordinal, genaamd inscriptie 2042, bestaande uit een audioclip van één seconde. Het is alleen niks meer dan een natte scheet op de Bitcoin blockchain. Het werd op 2 februari geüpload naar de Bitcoin blockchain. We zijn dus inderdaad een beetje laat met dit nieuws te verslaan, maar beter te laat dan nooit.

Verkocht voor 282.000 euro?

Volgens een Reddit-gebruiker in de subreddit ‘r/CryptoCurrency‘ werd dit vereeuwigde stukje gas verkocht voor 12,3 Bitcoin. Dit staat op het moment van schrijven gelijk aan 282.000 euro. Helaas is dit wel de enige bron die we hebben over deze aankoop, want het is onmogelijk om na te gaan of de scheet daadwerkelijk is verkocht. Dat komt omdat er geen marktplaats is voor dit soort Bitcoin-NFT’s.

De vraag die dan natuurlijk opkomt: had deze koper wel, of geen wind in zijn hoofd?

Hoofdredacteur gezocht

Lees jij deze artikelen met plezier en wil je graag bijdragen aan onze content? Wij zijn op zoek naar een nieuwe hoofdredacteur met een vlotte pen en een gedegen kennis van de cryptomarkt. Bekijk hier onze vacature en reageer direct!

The post Jij dacht dat gas duur was? Natte scheet op de Bitcoin blockchain verkocht voor 282.000 euro appeared first on BLOX | Nieuws.