Goed cryptonieuws uit China, rechtbanken hebben geoordeeld dat crypto door de Chinese wet beschermd is als legaal eigendom.

Crypto is niet illegaal om te hebben in China

Dit staat in een nieuw artikel over de juridische status van cryptocurrency’s. De volksrechtbank van China had namelijk de taak om dit te onderzoeken. De uitspraak erkent digitale activa juridisch in een land waar er geen legale manier is om deze te verkrijgen.

Wat dat betreft is het als ons gedoogbeleid voor wiet. Je mag het niet maken, niet verhandelen, maar toch heeft elke koffieshop voorraad.

Cryptoregels China zijn verwarrend

De uitkomst van het onderzoek lijkt haaks te staan op wat er werkelijk gebeurd. Er worden namelijk gewoon zware straffen uitgedeeld aan regeringsmedewerkers en crypto-ondernemers.

Het meest opvallend is dat een rechtbank deze week een voormalige functionaris van de Communistische Partij tot levenslang veroordeelde wegens het aannemen van steekpenningen voor cryptomining.

Crypto heeft economische waarde

Het rapport van het Volksgerechtshof oordeelde dat cryptocurrency’s economische waarde hebben en daarom moeten worden beschouwd als legaal eigendom dat wordt beschermd door de Chinese wet. Zelfs al heeft de Chinese Centrale Bank in september 2021 een landelijk verbod op alle cryptocurrency-transacties uitgevaardigd.

Het land had eerder in juni van dat jaar alle cryptomining verboden. China verbood echter technisch alle cryptovaluta in juni 2019 nadat de centrale bank de toegang tot alle cryptocurrency-beurzen had geblokkeerd.

Heeft dit met Hong Kong te maken?

De uitspraak van het Volksgerechtshof suggereert dat crypto-bezit niet in beslag kan worden genomen. Bovendien moet misdaden waarbij digitale activa betrokken zijn, anders worden aangepakt dan misdaden waarbij traditionele eigendommen betrokken zijn.

Misschien is de uitspraak wel een voorbode op wat China te wachten staat nu Hong Kong cryptohandel gelegaliseerd heeft. Chinezen lijken zo gestimuleerd te worden om te handelen in Hong Kong, maar de crypto’s te bewaren in wat ze mainland China noemen.

The post Je mag crypto bezitten in China, wordt zelfs beschermd door de wet appeared first on BLOX | Nieuws.