De populaire analist Jason Pizzino voorziet een stijging voor Bitcoin, maar dat gaat niet gebeuren voordat we nog een klapper omlaag maken. Volgens de analist is er namelijk een meer dan grote kans dat we een Bitcoin koers van 23.500 dollar op de borden zien. Vanaf dat niveau zal de markt volgens Pizzino te bearish worden en roepen om een Bitcoin koers van 15.000, 14.000, 12.000 of zelfs 10.000 dollar.

Focus op Bitcoin koers van 23.600 dollar

Volgens Pizzino is het onzin om dergelijke lage koersen te verwachten voor Bitcoin. Zodra we dat soort paniekerige voorspellingen zien is het volgens de analist juist tijd om weer wat meer bullish te worden. Over het algemeen zijn dat namelijk de momenten waarop de mensen die wilden verkopen dat al gedaan hebben.

Pizzino verwacht een scenario waarin Bitcoin een diepe liquidatie meemaakt die de koers voldoende omlaagdrukt om de bears in de val te lokken. Vervolgens ziet hij Bitcoin een bullish hoger-dieptepunt vormen.

“Misschien krijgen we een snelle terugslag naar de 50 procent op 23.600 dollar, omdat we weten dat het niveau van 50 procent goed werkt voor bitcoin op alle tijdsframes in 2023 en de wat langere geschiedenis”, aldus Jason Pizzino.

Hervatting van de opwaartse trend

Mocht de voorspelling van Pizzino uitkomen, dan krijgen we op relatief korte termijn dus een hervatting van de opwaartse trend. Dat zou meer dan welkom zijn, want het vertrouwen in Bitcoin begint weer uit de markt weg te sijpelen, ondanks dat de halving dichterbij komt en de Spot Bitcoin ETF dichterbij is dan ooit.

Wat dat betreft zou je fundamenteel gezien juist bullish prijsactie verwachten voor Bitcoin. Alleen de macro-economische omstandigheden zijn op dit moment nog negatief te noemen voor de digitale munt.

De inflatie ligt wereldwijd nog altijd redelijk ver boven de doelstelling van 2,0 procent van centrale banken. Om die reden moeten we het waarschijnlijk nog even doen met de relatief hoge rentes die we momenteel zien.

Mede daardoor lijkt het dat de bulls op dit moment moeite hebben om het bullish momentum voor de Bitcoin koers te herpakken.

The post Jason Pizzino voorspelt onverwachtse stijging voor Bitcoin appeared first on BLOX | Nieuws.