Japan heeft een belangrijke beslissing genomen op het gebied van blockchain en cryptocurrency-investeringen. Het Ministerie van Economie, Handel en Industrie (METI) heeft een nieuwe wet goedgekeurd waardoor lokale venture capital (VC) bedrijven nu kunnen investeren in Web3 startups. Deze wijziging in de wet opent nieuwe mogelijkheden voor innovatie en bevordert de groei van de blockchain-industrie in Japan.

Nieuwe wetgeving stimuleert Web3 investeringen

De nieuwe wetgeving heeft tot doel de oprichting van nieuwe bedrijven en industrieën te bevorderen door beperkte partnerschapsfirma’s (LP’s) toe te staan crypto-activa te verwerven en te behouden. Dit betekent dat Japanse VC’s nu kunnen investeren in middelgrote bedrijven en startups die actief zijn in de wereld van cryptocurrencies. Het is een veelbelovende stap die de weg vrijmaakt voor een groeiend ecosysteem van blockchain- en crypto-startups in Japan.

Verwachte toename van crypto en blockchain startups

Met deze nieuwe wetgeving wordt verwacht dat het aantal Web3 startups in Japan zal toenemen. Voorheen waren Japanse VC’s beperkt in hun mogelijkheden om in crypto-activa te investeren, wat veel startups ertoe bracht om buitenlandse investeerders aan te trekken. Nu kunnen lokale investeerders een actievere rol spelen bij het ondersteunen van de bloeiende blockchain- en crypto-industrie in Japan.

Overige maatregelen ter ondersteuning van innovatie

Naast de wijzigingen in de wet zijn er nog andere maatregelen genomen om innovatie te bevorderen en binnenlandse investeringen aan te moedigen. Aanpassingen in wetgeving, zoals de Industrial Property Information and Training Center Act en de Industrial Competitiveness Enhancement Act, moeten Japan helpen zijn positie als technologische en innovatieve leider te versterken.

Vooruitzichten voor de digitale YEN

Japan is ook bezig met de uitgifte van een digitale yen. Hoewel er nog geen officiële bevestiging is van de lancering ervan, worden er gesprekken gevoerd om de kwestie te bespreken. Dit zou een belangrijke stap kunnen zijn in de evolutie van de Japanse digitale economie. Bovendien heeft Bitcoin onlangs een all-time high bereikt ten opzichte van de koers van de yen, wat de interesse in cryptocurrency in Japan verder kan vergroten.

The post Japan opent de deuren voor lokale VC’s om te investeren in Web3 appeared first on BLOX | Nieuws.