De investeerders in xrp kijken reikhalzend uit naar een mogelijke prijsstijging die de munt voor het eerst na een lange periode van stabilisatie boven de $1 kan brengen. Deze hoopvolle verwachting blijft bestaan ondanks dat Ripple, het bedrijf achter XRP, nog steeds verwikkeld is in een langdurige juridische strijd met de Securities and Exchange Commission (SEC).

Historische prijsbewegingen suggereren een grote stijging voor xrp

Crypto analist Egrag Crypto heeft onlangs op X (voorheen Twitter) aangegeven dat xrp mogelijk op het punt staat om sterk in waarde te stijgen, gebaseerd op historische gegevens. De analyse, gepost op 20 april, toont aan dat xrp momenteel steun vindt rond de $0,50, wat vergelijkbaar is met patronen die eerder in 2017 en 2021 werden waargenomen en die leidden tot aanzienlijke prijsstijgingen.

Deze steunlijn is cruciaal voor een mogelijke uitbraak van xrp. De munt staat bekend om snelle en krachtige prijsstijgingen vanuit vergelijkbare posities, en het behouden van een prijs boven het psychologische niveau van $0,50 kan de weg vrijmaken voor een stijging boven de $0,70.

Egrag Crypto heeft ook specifieke Fibonacci-niveaus tussen $1,2 en $1,6 aangewezen als mogelijke doelen als xrp uitbreekt. Deze niveaus zijn belangrijk voor handelaren en beleggers omdat ze aangeven waar mogelijke toekomstige weerstandspunten kunnen liggen.

De lopende sec-zaak is een belangrijke factor voor Ripple en xrp

De voortdurende rechtszaak met de SEC is een belangrijke factor die de toekomstige bewegingen van xrp zal beïnvloeden. De zaak nadert een mogelijke conclusie, waarbij de SEC een rechter in New York heeft verzocht om een boete van bijna $2 miljard op te leggen aan Ripple Labs. Deze juridische strijd is een belangrijke bepalende factor voor de richting die xrp op zal gaan.

Daarnaast bereidt Ripple Labs zich voor op de lancering van een stablecoin, wat xrp verder kan ondersteunen. De geplande stablecoin zal naar verwachting gekoppeld zijn aan de Amerikaanse dollar met een 1:1 verhouding en ondersteund worden door Amerikaanse dollartegoeden, kortlopende overheidsschulden en andere gelijkwaardige middelen.

Op het moment van schrijven is xrp geprijsd op $0,527 en heeft het een stijging van 4% in de laatste 24 uur doorgemaakt, waardoor het een van de grootste stijgers op de cryptomarkt is. Echter, op de weekgrafiek staat xrp 1,6% lager.


The post Is xrp klaar om de $1 te doorbreken? Wat je moet weten over de mogelijke explosieve stijging! appeared first on Bitcoinmagazine.nl.