Volgens analysebedrijf stroomt er elke maand 4,5 miljard dollar naar de cryptomarkt. Analist Willy Woo zegt dat Bitcoin snel een short squeeze kan verwachten. Ofwel, de koers kan zo maar exploderen.

Bitcoin koers doet het goed in 2023

Sinds het begin van dit jaar is de Bitcoin koers met 45% gestegen en wordt momenteel verhandeld voor iets minder dan 24 duizend dollar. Jep, het jaar is goed begonnen en dat mag ook wel. Na een dramatisch 2022 snakte de markt naar positiviteit.

Waar komt deze stijging vandaan? Het simpele antwoord is dat er meer kopers dan verkopers zijn. Zo, einde artikel.

Gemiddeld 4,5 miljard dollar voor crypto

Tijd voor wat nuance. Glassnode toont aan dat de cryptomarkt momenteel een kapitaalinstroom waarneemt van ongeveer 4,5 miljard dollar per maand. Hiervoor kijkt het analysebureau naar de gerealiseerde waarde van Bitcoin, Ethereum en stablecoins, in plaats van de huidige koers.

De gerealiseerde waarde is het gemiddelde waartegen elke token voor het laatst gekocht is.

Bovenstaande grafiek laat het gemiddelde van de voorgaande 30 dagen zien en meet de instromen en uitstromen. Logischerwijs zijn de nettostromen negatief tijdens bearmarkten. Investeerders verkopen hun crypto en doen iets anders met hun geld.

Maar sinds januari stijgen de koersen, en is de waarde van deze indicator positief geworden. Op dit moment gaat het om een instroom van 4,5 miljard dollar gemiddeld in de afgelopen 30 dagen. 

Al deze liquiditeit kan leiden tot Bitcoin short squeeze

Willy Woo voorspelt dat al dit nieuwe geld op korte termijn kan leiden tot een short squeeze.

‘Geen expert op het gebied van handelsmacro, maar het lijkt erop dat de liquiditeit aan het stijgen is. Bitcoin is nog steeds gekoppeld aan de aandelenmarkt. Ik verwacht een klim, maar ook een val als er een recessie plaats zal vinden.’ 

De analist vertelt zijn 1 miljoen Twitter-volgers dat de fundamenten van Bitcoin steeds beter worden. 

Hij combineert 17 indicatoren tot één alleszeggende indicator. Hij zegt dat als de Bitcoin koers boven de 25.000 dollar uitkomt, een short squeeze tot de mogelijkheden behoort.

Wat is een short squeeze?

Als je short gaat dan verkoop je jouw bitcoin tegen de marktwaarde. Later hoop je hetzelfde aantal bitcoins terug te kopen voor een lagere prijs. Maar als de koers juist stijgt, dan moeten deze investeerders genoeg liquiditeit hebben om hun positie open te houden, anders gaan ze nat. Als ze nat gaan moeten ze Bitcoin kopen tegen de huidige (hogere) waarde.

Hierdoor kan de koers weer iets verder stijgen en gaan nog meer shorters nat. En stijgt de koers verder. En gaan er meer nat. En stijgt. En gaat. En. Enfin, dit wordt een squeeze genoemd.

Als de short squeeze werkelijk plaatsvindt, dan voorspelt Woo dat Bitcoin de volgende fase van de cyclus in gaat.

Dit artikel is niet bedoeld als financieel advies, en deelt de bevindingen van andere analisten. Mocht je willen investeren in Bitcoin of een andere crypto, ben dan bewust van de risico’s. Deze vind je in onze disclaimer.

Schrijf ook over crypto

Lees jij deze artikelen met plezier en wil je graag bijdragen aan onze content? Wij zijn op zoek naar een nieuwe content specialist crypto met een vlotte pen en kennis van de cryptomarkt. Bekijk hier onze vacature en reageer direct!

The post Is volgende Bitcoin cycle al begonnen? Elke maand komt er 4,5 miljard dollar bij  appeared first on BLOX | Nieuws.