Volgens analysebedrijf Arkham heeft Coinbase bijna de meeste Bitcoins van iedereen. Met een waarde van ongeveer 25 miljard dollar is de cryptobeurs veruit de grootste Bitcoinbezitter waarvan we zeker weten dat die echt bestaat.

Juridisch gezien klopt deze uitspraak trouwens niet helemaal, aangezien een groot deel van de Bitcoin van Coinbase van klanten is.

Coinbase heeft bijna net zoveel als Satoshi

Afgelopen vrijdag deelde Arkham hun bevindingen met ons. Ze zeggen dat ze bijna 1 miljoen Bitcoin op de blockchain hebben kunnen aanmerken als zijnde van Coinbase. Dit is goed voor ongeveer 5% van alle Bitcoin in omloop en betekent dat Coinbase bijna net zo veel BTC heeft als Satoshi Nakamoto.

Nakamoto is de pseudonieme bedenker van Bitcoin, maar heeft zijn of haar BTC nooit verplaatst naar een andere wallet. Een van de ontvangstadressen van Satoshi is deze, de eerste ooit.

Terug naar Coinbase, ze zouden naar verluidt ook 36 miljoen stortings- en bewaaradressen voor BTC hebben, waarvan er één een cold wallet is met 10.000 Bitcoin. Er kunnen miljoenen andere niet-gelabelde activa zijn, merkte het analsyebedrijf op.

‘Arkham heeft meer dan 36 miljoen BTC-deposito- en bewaaradressen geïdentificeerd en getagd die door Coinbase worden gebruikt, waarbij hun grootste cold wallet ~10K BTC bevat. Op basis van hun meest recente financiële gegevens heeft Coinbase waarschijnlijk nog duizenden BTC die nog niet zijn gelabeld,’ schreef Arkham op X.

29 miljard dollar aan crypto

Naast Bitcoin heeft Coinbase ook 1,68 miljoen Ethereum (ETH), 68,6 miljoen Chainlink (LINK), bijna 223 miljoen USD Coin (USDC) en 921.000 BNB (BNB).

Volgens Arkham heeft Coinbase een cryptoportfolio van ruim 29 miljard dollar per 22 september. Nogmaals, deze crypto zijn in beheer bij Coinbase, en zijn grotendeels van klanten.

Bitcoin Rich List

Mocht je vandaag niets meer te doen hebben, check dan eens de Bitcoin Rich List. Deze lijst laat de adressen zien waar de meeste Bitcoins op staan. De rijkste Bitcoin-adressen worden doorgaans in verband gebracht met grote cryptobedrijven, zoals beurzen, miners en hedgefondsen. Sommige adressen zijn echter in handen van individuen, zoals de oprichter van Bitcoin, Satoshi Nakamoto.

De Bitcoin Rich List kan worden gebruikt om de distributie van Bitcoin te analyseren en om inzicht te krijgen in de belangrijkste spelers in de Bitcoin-markt.

The post Is Satoshi Nakamoto nog steeds de rijkste Bitcoiner van de wereld? appeared first on BLOX | Nieuws.