Mt. Gox, de crypto-beurs waaruit bijna een decennium geleden 850.000 bitcoin (BTC) werd gestolen, bereidt zich voor om BTC-vergoedingen uit te betalen, nadat het naar verluidt contact heeft opgenomen met schuldeisers om hun identiteit en het eigendom van beursadressen te bevestigen.

Komt de 200.000 BTC van Mt. Gox binnenkort op de markt?

Mt. Gox heeft de afgelopen tien jaar voortdurend plannen uitgesteld om zijn schuldeisers de Bitcoin terug te betalen die de crypto-beurs hen sinds februari 2014 had geblokkeerd om op te nemen.

Dit zou binnenkort kunnen veranderen, aangezien meerdere schuldeisers e-mails hebben ontvangen van de Mt. Gox-trustee die op zoek is naar details van identiteitsverificatie voor crypto-beursaccounts die zijn aangewezen als betalingsadressen voor Bitcoin (BTC) en Bitcoin Cash (BCH).

Marktzorgen

Het belangrijkste zorgpunt dat voortvloeit uit deze ontwikkeling is het enorme volume BTC dat naar verluidt door Mt. Gox op de markt zal worden gebracht. Marktwaarnemers zijn bijzonder alert, aangezien de aftelling begint voor een mogelijke vrijgave van 200.000 BTC in de komende twee maanden.

Vergelijkbare teruggave als MicroStrategy’s holdings

Het is vermeldenswaard dat het aantal Bitcoin dat aan Mt. Gox-schuldeisers wordt terugbetaald, vergelijkbaar is met de holdings van Michael Saylor’s MicroStrategy, dat momenteel ongeveer 189.000 BTC (ter waarde van ongeveer $7,4 miljard tegen de huidige prijzen) in zijn schatkist heeft, na de aankoop in december. De bezorgdheid is dat degenen die betalingen van Mt.Gox ontvangen, deze onmiddellijk zullen verkopen, waardoor de prijs van BTC verder wordt gedrukt.

Achtergrond Mt. Gox

Mt. Gox, opgericht in 2010, was ‘s werelds grootste beurs toen deze in 2014 werd gehackt. Het in Tokio gevestigde platform slaagde er uiteindelijk in om ongeveer 20% van de vermiste Bitcoin te herstellen. Mt. Gox startte eind vorig jaar met PayPal-vergoedingen, waarbij sommige eisers dubbele uitbetalingen ontvingen.

Impact op de Cryptomarkt

De nu niet meer bestaande beurs heeft ook ongeveer 143.000 Bitcoin Cash (BCH) in handen, wat de speculatie over het cumulatieve effect van de vrijgave van BTC en BCH op de cryptomarkt vergroot.

The post Is Mt. Gox klaar om 200.000 Bitcoin vrij te geven aan schuldeisers? appeared first on BLOX | Nieuws.