De laatste tijd is er veel nieuws over crypto exchanges, leenplatforms en andere crypto bedrijven die in de problemen verkeren. Afgelopen week nog verklaarde FTX, één van ’s werelds grootste exchanges, zichzelf failliet. Dit resulteerde in een benauwde situatie waarin klanten niet weten of zij hun geld ooit nog terugkrijgen. In dit artikel duiken we in de betrouwbaarheid van BLOX, want is jouw crypto daar veilig?

Waarom is er zo veel onzekerheid?

De afgelopen weken lijkt het ene na het andere cryptobedrijf in problemen te verkeren. Zo is vorige week FTX omgevallen, en vervolgens kwamen andere cryptobedrijven ook in gevaarlijk vaarwater. In dit lijstje staan bijvoorbeeld ook BlockFi, Genesis, én bedrijven die direct (of indirect) gelinkt zijn aan deze partijen.

In veel van deze gevallen is het omvallen van FTX één van de hoofdoorzaken voor de problemen. Dit was een van de grootste cryptomarkten ter wereld met meer dan 1,2 miljoen gebruikers. Al deze mensen én bedrijven die hieraan gelinkt waren, kunnen hierdoor nog steeds in de problemen zitten.

Wat betekent dit voor de gebruikers van BLOX?

BLOX hield geen tegoeden aan bij FTX en had ook geen geld geleend aan FTX. Gebruikers van BLOX kunnen dus gerust ademhalen, want de fondsen zijn veilig. Daarnaast heeft de app ook geen blootstelling bij de andere ‘probleembedrijven’ BlockFi en Genesis.

Dit betekent helaas niet dat BLOX gebruikers niks hebben gemerkt aan de val van FTX. Naast het feit dat de koersen flink reageerden op het FTX-nieuws, hebben gebruikers kunnen merken dat de handel in de FTT token inmiddels gestopt is. Wanneer je deze token in je portfolio had, kon je deze vóór de deadline van 16 november verkopen.

Veel beurzen stopten namelijk met de handel van FTT, waardoor BLOX zich ook genoodzaakt voelde deze keuze te maken. Mocht je de verkoop zijn vergeten, dan hebben wij dit voor jou gedaan. Het bedrag is vervolgens als euros aan je BLOX-kluis toegevoegd.

Had dit ook bij BLOX kunnen gebeuren?

Het is belangrijk om te weten dat het FTX-drama grotendeels werd veroorzaakt door regelrechte fraude. BLOX heeft altijd vooropgelopen op het gebied van compliance en regulering. Daarom is BLOX ook één van de eerste bedrijven in Nederland die de registratieplicht bij DNB met succes doorliep.

Als onderdeel van dat proces zijn onze bestuurders getoetst op betrouwbaarheid en wordt erop toegezien dat wij ons conformeren aan de richtlijnen omtrent het voorkomen van witwassen en terrorismefinanciering én de sanctiewetgeving naleven.

Belangrijke info over BLOX

  • BLOX houdt jouw tegoeden 1:1 aan. Als je 0.5 BTC in BLOX hebt dan hebben wij ook echt 0.5 BTC voor jou in bewaring en bijvoorbeeld niet een equivalent daarvan.
  • Wij houden veruit het grootste deel van de crypto’s in cold storage (wat de veiligste manier is van bewaring).
  • BLOX werkt sinds haar oprichting samen met één van de Big Four accountants die onze cijfers controleert.
  • We gaan aan de slag om een Proof of Reserves statement — of iets wat voorziet in dezelfde behoefte — te kunnen overleggen. Dit is een derde partij die toezicht houdt of BLOX daadwerkelijk de balans heeft dat het zegt te hebben

Hopelijk heeft dit artikel wat zorgen of ongerustheid weggenomen. Maar heb je toch nog vragen? Dan kan je altijd terecht bij ons support team. Lees meer in ons Medium-artikel.

The post Is jouw geld veilig op BLOX? appeared first on BLOX | Nieuws.