Een subtiele verandering in de beschrijving van het profiel van Elon Musk op Twitter (of moeten we nu al X zeggen) zorgt wederom voor een golf van speculatie. In het profiel van de miljardair is namelijk niet alleen het nieuwe logo van Twitter te vinden, maar ook de D van Dogecoin. Samen vormen zij “XD” wat een lachende emoticon is en deze combinatie gezien de humor van Elon Musk waarschijnlijk nog leuker maakt.

Past Dogecoin in de plannen van Musk met Twitter?

Nu is de grote vraag natuurlijk of we dit serieus moeten nemen. In het verleden hintte Elon Musk vaker naar de implementatie van Dogecoin op Twitter, maar kwam daar nog weinig van terecht. Nu zijn er meerdere analisten die roepen dat Musk de memecoin weleens kan gebruiken om wereldwijde betalingen te faciliteren, zie bijvoorbeeld de onderstaande ‘analyse’ van Raoul Pal.

Vergeet echter niet dat Musk miljarden betaalde voor Twitter en dat hij uiteindelijk maar één kans heeft om het platform tot een succes te maken. Als hij er meteen voor kiest om een memecoin centraal te stellen in het betaalmodel van Twitter is het nog maar de vraag of dat gaat lukken.

Voor de crypto-gemeenschap zou het een leuke overwinning zijn, maar de rest van de wereld zal niet zo snel een Dogecoin-wallet aanmaken. Wat dat betreft lijkt de kans klein dat Elon Musk voor Dogecoin als het enige alternatief kiest. Dogecoin zal mogelijk een optie worden, naast fiatmunten en mogelijk wat andere grote cryptocurrency’s als Bitcoin en Ethereum.

Waarom geen eigen munt?

Een andere interessante vraag in deze kwestie is waarom Elon Musk er niet voor kiest om een eigen munt te ontwikkelen. Bij het creëren van een eigen munt komt altijd het risico van financiële wetgeving om de hoek kijken. Bijvoorbeeld het risico de munt in kwestie als effect kwalificeert, een probleem dat waarschijnlijk niet geldt voor Dogecoin.

Om die reden zou Musk de memecoin zonder al teveel risico kunnen gebruiken binnen het betaalsysteem van Twitter. Deze speculatie en geruchten over de implementatie van Dogecoin op Twitter hebben het project in ieder geval geen windeieren gelegd.

De afgelopen 24 uur is Dogecoin met 8,69 procent gestegen, terwijl de rest van de markt vooral rode cijfers laat zien. Bitcoin staat voor de afgelopen 24 uur bijvoorbeeld op een daling van 2,23 procent en vecht momenteel om de grens van 29.000 dollar te bewaken. Het iets kleinere Ethereum staat voor de afgelopen 24 uur op een daling van 1,04 procent.

The post Is Elon Musk van plan om Dogecoin te integreren in de betaalsystemen van Twitter? appeared first on BLOX | Nieuws.