Dogecoin ($DOGE), oorspronkelijk gestart als een luchtig project geïnspireerd op memes in 2013, lijkt mogelijk op het punt te staan van een nieuwe opmerkelijke prijsstijging. De cryptocurrency, ontworpen als een leuke en toegankelijke digitale valuta, heeft door de jaren heen een enorme gemeenschap van enthousiaste supporters verzameld. Deze community heeft samen met de steunbetuigingen van invloedrijke figuren zoals Elon Musk, Dogecoin in de schijnwerpers van de crypto sector geplaatst.

Technische analyse van Dogecoin

Volgens analist Ali Martinez vertoont Dogecoin momenteel prijspatronen die sterk lijken op die van 2020, voorafgaand aan een enorme prijsstijging. De huidige grafiek vertoont een neerwaartse driehoek, wat vaak wijst op een dominantie van verkopers die de prijs naar beneden drukken. Echter, als de prijs krachtig boven dit patroon uitbreekt, kan dit een verschuiving in momentum van verkopers naar kopers signaleren. Dit kan resulteren in een “bull run”, een periode van langdurige prijsstijgingen.

Wat betekent dit voor beleggers?

Hoewel de prijs van Dogecoin op het moment van schrijven rond de €0,0772 ligt en in de afgelopen 24 uur met 0,9% is gedaald, suggereren technische analysepatronen mogelijk een aanstaande prijsstijging. Als de geschiedenis zich herhaalt, zou Dogecoin binnenkort een nieuwe opwindende rit kunnen maken naar hogere prijsniveaus. 

The post Is DOGEcoin koers klaar voor een nieuwe prijs explosie? appeared first on BLOX | Nieuws.