Als er één ding hot is, dan is het wel AI. Elon Musk en consorten hebben opgeroepen tot een pauze, maar de wereld en de markt lijken daar geen gehoor aan te geven. Fetch.ai heeft zelfs 40 miljoen dollar aan investeringen opgehaald.

40 miljoen dollar voor AI crypto

Fetch.ai is een blockchain-platform dat kunstmatige intelligentie gebruikt om mensen te helpen taken te automatiseren. Ze zeggen dat ze 40 miljoen dollar aan nieuwe financiering van DWF Labs hebben opgehaald.

Bijna de helft van dat bedrag is al geïnvesteerd door DWF, vertelde Fetch.ai-oprichter en directeur Humayun Sheikh. De rest zal in de volgende maand worden geïnvesteerd, zei Sheikh, eraan toevoegend dat de eerste gesprekken met DWF eind januari begonnen.

Fetch op weg naar Azië

De investering bestaat niet alleen uit geld, maar is een mix van eigen vermogen en cryptocurrency in de vorm van hun eigen token. Met dit nieuwe geld wil Fetch, gevestigd in Cambridge in het Verenigd Koninkrijk, uitbreiden. Ze hebben hun pijlers gericht op Azië.

‘DWF is behoorlijk actief in de Aziatische gemeenschap en bouwt ontwikkelaarsgemeenschappen rond de verschillende projecten waarin het investeert,’ zei Sheikh. ‘We moeten meer ontwikkelaars binnenhalen en applicaties lanceren, dus het voorstel van DWF past in ons plan. DWF zal ons daarbij de komende 12 tot 24 maanden ondersteunen.’

Gedecentraliseerde AI

Fetch.ai is opgericht in 2017. Twee jaar later hield het project een initial exchange offering, of IEO, op Binance. Dit is een soort crowdfunding, maar dan georganiseerd door een exchange.

Een van hun paradepaardjes is een gedecentraliseerd machine learning AI-model genaamd Colearn, waar meerdere partijen AI-modellen kunnen bouwen en trainen om taken op het Fetch-netwerk uit te voeren.

Daarnaast werken ze ook aan Autonomous Economic Agents, deze kunnen worden geïntegreerd in apps zoals ChatGPT om taken uit te voeren, maar kunnen ook worden gekoppeld aan wallets om transacties uit te voeren.

‘Wat we proberen te doen, is automatisering brengen, zodat mensen niet met te veel applicaties hoeven te werken. Het leven wordt dus een stuk eenvoudiger door taken vanaf één plek uit te voeren. We stellen onze infrastructuur open voor ontwikkelaars om verschillende applicaties te bouwen, zodat gebruikers op een gedecentraliseerde manier kunnen genieten van het automatiseringstraject.’

De ambitie is om meer programmeurs aan zich te binden, en daarvoor zal Fetch binnenkort een nieuwe financieringsronde starten.

Investeren in AI crypto? BLOX biedt munten zoals The Graph (GRT), Injective (INJ) en Ocean Protocol (OCEAN).

The post Is dit het begin van AI in crypto? 40 miljoen dollar opgehaald door Fetch appeared first on BLOX | Nieuws.