Een opvallende verschuiving is onlangs waargenomen in de cryptowereld. Terwijl de meeste ogen gericht waren op de recente marktopschudding, hebben een selecte groep Bitcoin-houders hun activa flink verhoogd. Dit gedrag wijst mogelijk op een dieper vertrouwen in de toekomst van de munt.

Bitcoin whales en sharks domineren

Volgens het analyseplatform Santiment hebben de zogenaamde Bitcoin sharks en whales, adressen die tussen de 10 tot 10.000 BTC vasthouden, nu meer dan 66% van de totale circulerende voorraad van deze vooraanstaande cryptocurrency in handen. Dit percentage is het hoogste dat in 2023 is geregistreerd. Het lijkt erop dat deze verhoogde activiteit is geïnspireerd door BlackRock’s plannen om een spot BTC ETF in de Verenigde Staten te lanceren.

Nieuw koopgedrag ontdekt

De meest recente aankopen door deze Bitcoin sharks en whales begonnen op 28 september. Dit valt samen met tekenen van een sterke opleving in de cryptomarkt. Uit gegevens van CoinGecko blijkt dat de waarde van Bitcoin in de afgelopen 24 uur met 2,5% is gestegen. Tegelijkertijd zag Ether (ETH), de tweede grootste cryptocurrency qua marktkapitalisatie, zijn waarde met ongeveer 4% toenemen.

Tether-sharks maken ook bewegingen

Het is niet alleen Bitcoin dat de aandacht van grote spelers trekt. Santiment heeft geconstateerd dat ook Tether sharks en whales actief zijn. Ze hebben hun ‘koopkracht’ opgebouwd en bezitten nu in totaal 15,03 miljard munten, het hoogste in zes weken.

Cruciale koopmomenten

Opvallend is dat deze grote investeerders hun interesse in Bitcoin massaal hebben getoond in juni, niet lang nadat BlackRock zijn interesse in een Bitcoin ETF had aangekondigd. In de periode tussen 17 juni en 10 juli kochten ze voor meer dan $2 miljard aan deze munt. Ook in augustus, ondanks een flinke marktcorrectie, bleven deze investeerders actief door meer dan 11.600 BTC toe te voegen tussen 17 en 25 augustus.

Conclusie

Terwijl de toekomst van cryptocurrencies nog steeds een onderwerp van speculatie en debat is, is het duidelijk dat bepaalde grootspelers hun vertrouwen in Bitcoin en andere munten blijven tonen door hun holdings te vergroten. Dit kan worden gezien als een positieve indicator voor de lange termijn potentie van deze digitale activa.

Stem jij BLOX naar de top? Laat je horen en maak kans op een prijs!

Geniet jij dagelijks van BLOX? Laat dan van je horen! BLOX is namelijk maar liefst twee keer genomineerd voor Website van het jaar in de categorieën ‘Financieel’ en ‘Financiële apps’! En om deze prijzen daadwerkelijk in de wacht te slepen, hebben wij jouw stem dubbel nodig. Stem dus snel op zowel de site als op onze app en maak ook nog eens kans op toffe prijzen! Stemmen kan tot en met 20 oktober. Kunnen we rekenen op jouw support?

The post Is dit extreem bullish voor Bitcoin? Zowel whales als sharks blijven accumuleren appeared first on BLOX | Nieuws.