De koers van Compound (COMP) is de afgelopen zeven dagen met bijna 80 procent gestegen en staat ook vandaag op een plus van 17,62 procent. Wat zorgt ervoor dat de zogenaamde governance token van het Compound Protocol momenteel door het dak gaat? Het lijkt erop dat de activiteit van enkele grote investeerders een mogelijke verklaring vormt voor de koerspomp van Compound.

Compound Whales

Ook bij het on-chain analyseplatform Loononchain is de koersexplosie van Compound niet onopgemerkt gebleven. Zij weten de pomp van de munt echter ook van enige context te voorzien. Enkele dagen voordat de munt begon te pompen stuurde een pseudonieme whale namelijk voor 3 miljoen dollar aan Tether (USDT) richting Binance.

Enkele dagen later deed diezelfde wallet een opname van 50.000 Compound via Binance. Tegen de huidige koersen zou dat een opname van ruim 3,225 miljoen dollar betekenen.

Niet veel later deed diezelfde entiteit nog een gigantische opname ter waarde van meer dan 5 miljoen dollar bij Binance. Die opname deed Loononchain twijfelen over de kwalificatie van de wallet. Gaat het om een whale of wellicht om institutionele beleggers die in het project stappen?

Groot geld

Het is in ieder geval duidelijk dat er op dit moment groot geld bezig is met Compound en dat dit een positief effect op de koers heeft. Nu is het de vraag of deze token zijn positieve momentum kan doorzetten. Veel hangt daarbij ook af van het vermogen van Bitcoin om datzelfde te doen.

Vaak is er namelijk sprake van een hoge correlatie tussen Bitcoin en altcoins. Zodra Bitcoin zijn positieve momentum verliest, is het voor altcoins vaak een kwestie van tijd voordat zij ook onderuitgaan.

Vooralsnog is Bitcoin de nieuwe week echter goed begonnen en staat er een gezond plus van 0,45 procent op de borden. Daarmee komt de koers op 30.665 dollar terecht.

Nummer twee Ethereum doet het met een plus van 2,42 procent nog beter dan Bitcoin en mag op die manier eindelijk weer wat terrein winnen op de grote koning van de markt.

The post Is dit de reden voor de koersexplosie van 80 procent voor Compound? appeared first on BLOX | Nieuws.