De omzet van de beursgenoteerde bitcoin miner Marathon Digital is in het derde kwartaal van 2023 met 670 procent gestegen ten opzichte van dezelfde periode in 2022. Niet alleen de koersstijgingen van bitcoin, maar ook de vervijfvoudiging van de productie van Marathon Digital is hier als reden voor aan te wijzen.

Als gevolg van die goede resultaten is de kwartaalwinst van Marathon Digital in Q3 2023 opgelopen tot 64,1 miljoen dollar.

Hashrate Marathon Digital explodeert

Een deel van de stijging van de hashrate van Marathon Digital is het gevolg van een nieuwe door waterkracht gedreven mining-operatie in Paraguay, die op 8 november werd aangekondigd.

Marathon CEO en voorzitter Fred Thiel spreekt van “significante vooruitgang” die helpt om de financiële balans van het bedrijf te versterken in aanloop naar de volgende bitcoin halving, die momenteel voor april 2024 op de planning staat.

“Voor het eerst in twee jaar tijd is onze cash en bitcoin-positie groter dan de schuldpositie aan het einde van het kwartaal”, aldus een optimistische Fred Thiel.

Ondertussen blijft Marathon Digital bezig om de hashrate op de korte tot middellange termijn te vergroten. Op dit moment zit het bedrijf op 23,1 exahash per seconde, maar uiteindelijk moet dat naar 26 exahash per seconde om vervolgens een extra 30 procent te groeien in 2024.

Volatiele aandelenkoers

De aandelenkoers van Marathon Digital is volatiel te noemen. Tijdens de handelsdag van 8 november viel het aandel met 6,9 procent naar de koers van 8,55 dollar; maar in de na-handel schoot het met 4,3 procent omhoog, nadat de positieve resultaten voor het derde kwartaal werden gepubliceerd.

Vanaf het begin van het jaar gemeten doet Marathon Digital het overigens fantastisch met een stijging van 151,47 procent. Daarmee presteert het zelfs beter dan bitcoin in 2023, dat een stijging van 116,23 procent mag opschrijven tegen de huidige koersen.

Dit is overigens een redelijk normale gang van zaken voor bitcoin-aandelen. De koers stijgt harder dan bitcoin als de digitale munt in de lift zit, maar het tegenovergestelde is ook waar. Ze brengen over het algemeen dus iets meer risico met zich mee.

 


The post Is dit de beste beursgenoteerde bitcoin miner van dit moment? appeared first on Bitcoinmagazine.nl.