Tijdens deze langzame en vervelende bearmarkt heeft bijna niemand het meer over de metaverse. Dit concept van een digitaal universum was erg veelbelovend, maar de interesse hierin daalt nog steeds. Toch beweert een nieuw onderzoek dat de waarde van vastgoed in de metaverse nog flink zal stijgen. Niet alleen in de komende jaren, maar ook nu in 2022.

De waarde van digitaal vastgoed

Een nieuwe studie van het Britse onderzoeksbureau Technavio deed onderzoek naar de vastgoedmarkt in de metaverse. Dat is een markt waarin je vastgoed kan kopen in een digitale wereld. Het bureau voorspelt op basis van dit nieuwe onderzoek dat de waarde van deze metaverse grondmarkt flink zal stijgen.

In het persbericht, dat Technavio op 22 juli publiceerde, stelt het bedrijf dat alleen al de virtuele vastgoedmarkt in de metaverse zal stijgen met meer dan 5,37 miljard dollar. Dat is op dit moment meer dan 1% van de volledige waarde van alle bitcoins (420 miljard dollar).

Het vastgoed zou deze waarde van 5 miljard dollar moeten behalen in het jaar 2026. Voor 2022 verwacht het bureau nog een stijging van 90,74%.

Bron: Technavio. Metaverse Real Estate Market by End-user and Geography – Forecast and Analysis 2022-2026

Maar waarom dan?

Deze groei heeft volgens Technavio te maken met twee verschillende factoren. Een ‘mixed reality ervaring’ en de groeiende populariteit van crypto. Hoewel dat laatste punt voor zich spreekt, vereist de ‘mixed reality ervaring’ wat uitleg.

Een mixed reality ervaring betekent eigenlijk dat de evolutie naar virtual reality een meer gemengde realiteit zal creëeren. Dit zal volgens het bureau extra waarde geven aan de metaverse. ‘Mensen die toegang hebben tot metaverse-platforms kunnen de vastgoedgrond kopen, en ze kunnen die verkopen of verhuren aan anderen’, zo vertelt Technavio.

Hoe duur zal zoiets zijn?

Hoewel je niet met zekerheid kan zeggen hoe duur zo’n stukje digitale grond zal zijn, kan dit veel verschillen. “De prijs van virtuele grond volgt niet het prijspatroon van de fysieke wereld. Daarom zou de waarde van digitale activa, met inbegrip van metaverse onroerend goed, in wezen afhangen van hoe de kopers hun prijs percipiëren, wat leidt tot schommelingen”, zo luidt het onderzoek.

Er zijn wel verhalen bekend van digitaal vastgoed in Decentraland dat voor 2,1 miljoen euro verkocht werd, maar niet elk stuk land zal zo duur zijn. De toekomst zal uitwijzen hoeveel de digitale grond echt waard zal zijn, maar dit onderzoek komt het dichtste bij een realistische inschatting tot nu toe.

The post Is digitaal vastgoed in de metaverse een goede investering? appeared first on BTC Direct | Nieuws.