Bitcoin dipte het weekend naar $61.308 en krabbelt weer wat omhoog. Maar de weekgrafiek is in het rood afgesloten door de forse crash van zaterdag. Hoe duiden analisten deze daling en herstelt de koers in deze nieuwe week?

Herstel in zicht?

Een pijnlijk verlies, want in korte tijd leverde de totale cryptomarkt maar liefst 400 miljard dollar in op het laagste punt. Is dit de voorlopig laatste correctie van de markt voordat de halving, hoogstwaarschijnlijk op zaterdag 20 april, gaat plaatsvinden?

Vrijdag daalde de prijs van $71.000 naar $65.000 om zaterdag naar $61.000 te duikelen. De eerste daling is verklaren door de verklaringen van de Amerikaanse Federal Reserve en de twijfels die in de markt ontstonden of de beleidsrente wel omlaag gaat dit jaar. Een lagere rente is doorgaans een goed signaal voor aandelen en ook edelmetalen en cryptomunten omdat geld dan goedkoper wordt en er meer liquiditeit naar deze markten stroomt. De tweede daling had volgens analisten te maken met de escalerende spanningen in het Midden-Oosten en de aanval van Iran tegen Israël in het bijzonder.

Feit blijft dat bitcoin ruim 10.000 dollar verloor. Volgens Benjamin Cowen is dit een normale daling, ook omdat we eerder daling van 20 tot 22% in deze cyclus zagen.

Herstel?

Dit is niet BTC’s eerste reactie te midden van escalerende geopolitieke spanningen tussen twee naties. Herinner dat BTC hard daalde meer dan twee jaar geleden toen Rusland Oekraïne binnenviel. Volgens Willy Woo herstelde de cryptocurrency bijna alle verliezen “binnen enkele dagen.”

Alex Kruger gelooft dat Bitcoin’s aanstaande prijsbewegingen sterk gerelateerd zijn aan wat Israël (en Iran) hierna zullen doen. BTC kan herstellen als het conflict snel dooft, maar hij waarschuwt dat “we veel lager gaan” als er een totale oorlog uitbreekt.

Vooruitblik

Door deze forse dip kwamen bepaalde investeerders juist in actie, zo blijkt uit on-chaingegevens van Lookonchain. Met name whales, entiteiten met 1.000 bitcoins of meer, hebben flink ingekocht. Waarbij één whale bijna $40 miljoen aan BTC opslokte. Ze zijn de afgelopen maand vrij actief geweest, mogelijk aan het laden voorafgaand aan de aanstaande halvering.

De gebeurtenis vindt elke 210.000 blokken plaats (ongeveer vier jaar) en vermindert de blokproductie met 50%.

Zodra de productiesnelheid van bitcoin afneemt, kan de prijs stijgen als de vraag ernaar gelijk blijft of toeneemt. Dit is wellicht waarom Bitcoin noordwaarts ging na elk van de vorige halvings en waarom een groot deel van de community anticipeert op een bullrun. De meeste voorspellingen zien BTC ergens tussen de $150.000 en $200.000 stijgen binnen het volgende jaar zoals onlangs Tim Draper die zelfs (weer) $250.000 per munt in de mond nam. .

Niettemin kan niemand de markt voorspellen en is de geschiedenis geen precieze voorspeller van de toekomst. Over een tijd weten we of dit weekend een ideale prijs de dip mogelijkheid was of dat de munt toch nog verder gaat dippen.


The post Is de weekend crash van $10.000 van Bitcoin de laatste correctie voor de halving? appeared first on Bitcoinmagazine.nl.