De Bitcoin koers bereikte op 14 maart zijn voorlopige all-time high van 73.800 dollar. Sindsdien lukt het de bulls niet om de koers verder omhoog te stuwen. Sterker nog, sindsdien is de Bitcoin koers behoorlijk gedaald. Op het moment van schrijven klokt de digitale munt binnen op het niveau van 63.400 dollar.

Moeten we ons zorgen maken over het einde van de bullmarkt of is er nog hoop voor de digitale munt?

Is er nog hoop voor Bitcoin?

Als we de analisten van CoinDesk mogen geloven, dan is er nog voldoende hoop voor Bitcoin. Voor dit weekend staat natuurlijk de veelbesproken Bitcoin Halving op het programma, maar dat is niet het enige wat positief lijkt voor de digitale munt.

Zo zorgen de enorme dalingen van de afgelopen dagen er ook voor de liquidatie van handelaren die spelen met geleend geld.

Zoals je in de bovenstaande grafiek van CoinGlass kunt zien, is het aantal liquidaties te afgelopen maanden behoorlijk toegenomen. De laatste weken zijn het vooral long-liquidaties die plaatsvinden als gevolg van de koersdalingen.

Een handelaar met een long-positie leent als het ware kapitaal om in te zetten op nieuwe koersstijgingen voor Bitcoin. Zodra teveel mensen met geleend geld wedden op nieuwe stijgingen is er vaak sprake van een lokale koerstop.

Nu al die speculanten verdwenen zijn is er. volgens Vetle Lunde van K33 Research sprake van een “veel gezondere” markt.

Typische bullmarkt-correctie voor Bitcoin

Met de terugval van 16 procent die Bitcoin doormaakte sinds het bereiken van zijn all-time high op 14 maart is er volgens de analisten van Glassnode nog niets aan de hand. Het is in ieder geval nog veel te vroeg om nu al conclusies te trekken over het eventuele einde van de bullmarkt van de digitale munt.

De bullmarkten van 2016-2017 en 2020-2021 hadden volgens de analisten van Glassnode meerdere correcties van 20 tot 30 procent. Ook na die correcties slaagde Bitcoin er “gewoon” in om nieuwe koersrecords te bereiken.

Wat dat betreft is het veel te voorbarig om nu te concluderen dat de bullmarkt op zijn einde loopt. “Weinig mensen begrijpen hoe normaal correcties als deze zijn tijdens een bullmarkt”, aldus On-Chain College.

The post Is de Bitcoin bullmarkt voorbij? Nee zeggen de analisten appeared first on BLOX | Nieuws.