Het vermogensbeheerbedrijf Hashdex heeft op vrijdag 25 augustus een aanvraag ingediend bij de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) om een Bitcoin Exchange-Traded Fund (ETF) op te zetten.

Laten we eens kijken naar wat dit betekent, vooral voor degenen die niet zo bekend zijn met Bitcoin en financiële termen.

Hoe werkt een Bitcoin ETF?

Een ETF is als een soort beleggingsfonds dat op een beurs wordt verhandeld, vergelijkbaar met aandelen. Het verschil is dat een ETF meestal de prijs van een bepaalde groep activa volgt, zoals goud, aandelenindexen of in dit geval, Bitcoin. Het idee is dat mensen die willen investeren in Bitcoin, maar misschien niet helemaal begrijpen hoe het werkt, dit kunnen doen door simpelweg aandelen van de ETF te kopen en verkopen, net als bij gewone aandelen.

Overigens gaat het niet alleen om het niet snappen van Bitcoin, het is simpelweg ook makkelijker voor bedrijven en fondsen om in een ETF te investeren. Zo hoef je geen rekening te houden met de security en de opslag van Bitcoin.

Bitcoin ETF zonder Coinbase

Wat interessant is, is dat Hashdex ervoor heeft gekozen om geen overeenkomst aan te gaan met Coinbase, een populaire Amerikaanse Bitcoin-beurs, om toezichtsinformatie te delen met de Amerikaanse toezichthouder.

In plaats daarvan willen ze vertrouwen op een soort transactie genaamd Exchange for Physical van de Chicago Mercantile Exchange, die helpt om de prijsschommelingen van Bitcoin te verminderen.

Als Hashdex groen licht krijgt van de SEC, zou dit een van de eerste Bitcoin ETF’s in de Verenigde Staten zijn. Andere bekende bedrijven zoals BlackRock, Fidelity en Bitwise zijn ook geïnteresseerd in het opzetten van soortgelijke ETF’s om meer mensen toegang te geven tot Bitcoin zonder dat ze zich diepgaand hoeven te verdiepen in de technische details.

Al met al zien we een groeiende trend van bedrijven die proberen Bitcoin toegankelijker te maken voor mensen die niet veel weten over Bitcoin of financiën. Deze ontwikkeling kan uiteindelijk helpen om de acceptatie en het begrip van Bitcoin als een investeringsmogelijkheid te vergroten.

The post Is Coinbase wel nodig voor een Bitcoin ETF? Hashdex gooit het over een andere boeg appeared first on BLOX | Nieuws.