Grayscale Investments heeft Cardano uit zijn Digital Large Cap Fund verwijderd. Dit is een samengesteld cryptofonds waar nu nog Bitcoin, Ethereum, Solana, XRP en Avalanche in zitten.

De vermogensbeheerder heeft ook de bezittingen van zijn Smart Contract Platform Ex-Ethereum Fund aangepast.

Cardano verwijderd door Grayscale

Grayscale Investments, ‘s werelds grootste crypto-vermogensbeheerder, maakte vorige week bekend dat ADA is verwijderd uit zijn Digital Large Cap Fund. Elke drie maanden wordt het fonds geherbalanceerd en dit is daar het gevolg van.

De vermogensbeheerder legde uit dat het de portefeuille van GDLC heeft aangepast ‘door Cardano (ADA) te verkopen en de contante opbrengsten te gebruiken om bestaande fondscomponenten te kopen in verhouding tot hun respectievelijke wegingen.’

Cardano had klein aandeel

De herbalancering van de beleggingen van Grayscale’s Digital Large Cap Fund vond plaats op 3 april. Vanaf die datum bestaat het fonds uit Bitcoin voor 70,96%, gevolgd door Ethereum voor 21,84%, Solana voor 4,52%, XRP op 1,73%, en Avalance op 0,95%.

Om eerlijk te zijn, Cardano was sowieso maar een klein deel van het hele fonds. Tijdens de driemaandelijkse herbalancering in het vierde kwartaal van 2023 vertegenwoordigde Cardano 1,62% van de beleggingen van het fonds. Deze cijfers werden op 4 januari bekend gemaakt.

Groei neemt af

Toch bijzonder, want Cardano deed het niet heel slecht. In het vierde kwartaal van 2023 steeg de koers van ADA 133 procent. In het eerste kwartaal van 2024 bleef de groei steken op ‘maar’ 9,5 procent. Dat is veel als je het vergelijk met aandelen, maar verbleekt in verhouding tot andere crypto’s.

In de aankondiging staat ook dat er geen nieuwe tokens zijn toegevoegd of verwijderd uit het defi-fonds (gedecentraliseerde financiering) van Grayscale. Grayscale Smart Contract Platform Ex-Ethereum Fund werd ook opnieuw in evenwicht gebracht en Cosmos (ATOM) werd uit het fonds verwijderd.

The post Is Cardano dood voor Wall Street? ADA verwijderd uit samengesteld crypto fonds appeared first on BLOX | Nieuws.