De cryptocurrency ADA van Cardano was een van de favorieten van de vorige bullrun. Voor veel nieuwkomers was ADA de gateway to crypto. En velen hebben nog steeds hun eerste crypto vast.

Cardano (ADA) is voor veel houders een langetermijninvestering, steeds meer mensen kiezen ervoor om hun munten langer dan een jaar vast te houden. Van alle ADA, is 48% al langer dan een jaar in handen van hodlers, 44% tussen 12 en 1 maand en 8% korter dan een maand.

Is het glas van Cardano halfvol of halfleeg?

Er kunnen veel redenen zijn om ADA langer dan een jaar vast te houden zijn, maar wij geven je er twee.

Glas halfvol: deze hodlers zijn diehard Cardano fans die hun ADA staken in het protocol. Ze steunen het Cardano-netwerk door dik en dun. De grafiek hieronder laat zien dat er een stijgende lijn in zit.

Bron: DefiLama

Glas halfleeg: Zie onderstaande koersgrafiek. Langetermijnhouders staan flink in de min en wachten tot de koers aantrekt voor ze verkopen. Van 2,5 euro naar het huidige 0,31 euro. Van alle investeerders staat maar 11% in de plus, aldus data van intotheblock.

Maar wat de reden ook is, we gaan voor het gemak uit van een half vol glas. Het kan namelijk ook een teken zijn dat het vertrouwen groeit in de lange termijn van Cardano.

Effect van lang Cardano vasthouden

Daarnaast is het effect van lang vasthouden goed voor iedereen (in theorie). Naarmate meer mensen hun ADA vasthouden, neemt het circulerende aanbod van de cryptocurrency af. Dit kan mogelijk leiden tot een toename van de vraag naar de resterende munten, waardoor de prijs stijgt.

Langdurige houders zullen hun munten minder snel verkopen in tijden van marktvolatiliteit, wat kan helpen de koers van ADA te stabiliseren.

Als we het glas echter helemaal volschenken, dan gaan we onszelf overtuigen dat de investeerders er voor de lange termijn inzitten voor de technology.

Maar zonder gekheid, op Cardano gebeurt veel en zijn ontwikkelaars ontzettend actief. Cardano heeft vooruitgang geboekt in de richting van zijn doel om een gedecentraliseerd smart contractplatform te worden dat kan concurreren met Ethereum.

Gemeenschap belangrijk voor Cardano

Dit heeft veel aandacht getrokken van investeerders, die geloven in het langetermijnpotentieel van het project. Ondanks de recente prijsdaling blijven de fundamentals van Cardano sterk. Het project heeft een toegewijd team van ontwikkelaars die aan de ontwikkeling werken, en de technologie wordt alom gerespecteerd binnen de cryptocurrency-gemeenschap.

Bovendien heeft Cardano een sterke gemeenschap van supporters die actief het platform promoten en eraan bouwen.

Beurt aan Voltaire om Cardano te decentraliseren

Wat helpt is dat Cardano transparant is over hun roadmap. Deze is opgedeeld in 5 tijdperken, en we zitten nu in het laatste tijdperk genaamd Voltaire. Het is een meerjarenplan dat bestaat uit verschillende fasen en elke fase heeft zijn eigen specifieke doelen en kenmerken.

Voltaire is de laatste fase van de Cardano roadmap en richt zich op de governance van het netwerk. Het zal een reeks functies bieden waarmee ADA-houders kunnen deelnemen aan het besluitvormingsproces voor de toekomstige ontwikkeling van het netwerk.

Aan het einde van Voltaire is er een manier om te stemmen en een systeem om developers te betalen. Op dat moment kan het huidige ontwikkelbedrijf IOHK zijn handen er van af halen en is het aan de community om het stokje over te nemen.

Contentspecialist gezocht

Lees jij deze artikelen met plezier en wil je graag bijdragen aan onze content? Wij zijn op zoek naar een nieuwe hoofdredacteur met een vlotte pen en een gedegen kennis van de cryptomarkt. Bekijk hier onze vacature en reageer direct!

The post Is Cardano (ADA) nog steeds een goede investering? Lange termijn op ATH appeared first on BLOX | Nieuws.