Spanningen lopen op binnen de crypto-community nu de grote token unlock van Apecoin (APE) dichterbij komt. Deze unlock, die morgen plaatsvindt, betreft een immense hoeveelheid tokens en heeft veel beleggers onrustig gemaakt over de toekomstige waarde van APE.

De aanstaande unlock

Morgen zal de Apecoin-gemeenschap getuige zijn van de grootste token unlock van september, zo valt onder meer te lezen op AMBCrypto. Maar liefst 40,60 miljoen APE-tokens met een geschatte waarde van 54,41 miljoen dollar worden vrijgegeven. Veel experts en beleggers vrezen dat deze plotse instroom de markt kan overspoelen en de waarde van het metaverse token verder kan verminderen.

Waar gaan de tokens heen?

Van de vrij te geven tokens gaan er 2,2 miljoen naar de oprichters van Yuga Labs, 277.000 naar liefdadigheidsinstellingen, 7,34 miljoen naar de schatkist van het project, 4,17 miljoen naar Yuga Labs en een enorme 23 miljoen naar alle bijdragers aan de lancering.

Prijsanalyse van Apecoin

Op het moment van schrijven staat de prijs van APE op 1,10 US dollar, wat een daling van ruim 25% in de afgelopen maand vertegenwoordigt. Diverse technische indicatoren, zoals de MACD, tonen aan dat APE zich momenteel in een bearcycle bevindt. De StochRSI, die de momentum meet en overgekochte en oververkochte omstandigheden in de markt identificeert, geeft ook aan dat APE momenteel wordt ondergewaardeerd door daghandelaren.

Marktsentiment neigt naar de beer

Het algemene marktsentiment lijkt niet gunstig te zijn voor APE. Volgens Coinglass zijn de financieringspercentages van APE sinds 25 juli overwegend negatief. Met 99% van de APE-holders die momenteel verlies lijden, lijkt het onwaarschijnlijk dat nieuwe houders de vrijgegeven tokens zullen vasthouden, wat kan leiden tot een verdere daling van de waarde.

Conclusie

Hoewel de unlock van een groot aantal tokens vaak wordt gezien als een positieve ontwikkeling voor een cryptocurrency, is de timing in het geval van Apecoin wellicht niet ideaal. Het zal interessant zijn om te zien hoe de markt reageert op de vrijgave van deze tokens en wat de impact zal zijn op de toekomstige waarde van APE.

Stem jij BLOX naar de top? Laat je horen en maak kans op een prijs!

Geniet jij dagelijks van BLOX? Laat dan van je horen! BLOX is namelijk maar liefst twee keer genomineerd voor Website van het jaar in de categorieën ‘Financieel’ en ‘Financiële apps’! En om deze prijzen daadwerkelijk in de wacht te slepen, hebben wij jouw stem dubbel nodig. Stem dus snel op zowel de site als op onze app en maak ook nog eens kans op toffe prijzen! Stemmen kan tot en met 20 oktober. Kunnen we rekenen op jouw support?

The post Is ApeCoin in gevaar? Miljoenen tokens staan op het punt om te worden vrijgegeven appeared first on BLOX | Nieuws.