Altcoins trekken altijd de meeste aandacht van retail-beleggers. Dan zou het ook leuk zijn als deze investeerders zouden weten wanneer het altcoin seizoen, beter bekend als ‘altseason’, echt van start gaat? Glassnode, een toonaangevend bedrijf op het gebied van on-chain analyses, heeft een manier bedacht om dit fenomeen te meten. Want meten, is weten!

De altseason indicator

In het laatst gepubliceerde wekelijkse rapport van Glassnode wordt er toegelicht hoe het ‘altseason’ ervoor staat in de crypto markt. Glassnode gebruikt hiervoor de speciale altseason Indicator, die kijkt naar de kapitaalstromen binnen de sector om te zien of, en op welke momenten investeerders bereid zijn meer risico te nemen.

Bron: https://insights.glassnode.com/the-week-onchain-week-08-2024/

Kapitaalstromen en momentum

De indicator bekijkt twee belangrijke aspecten. Ten eerste analyseert het de netto kapitaalstromen van de drie belangrijkste digital assets in de vorm van: Bitcoin, Ethereum en stablecoins. Ten tweede wordt er gekeken naar het momentum van de marktkapitalisatie van altcoins zelf. Daarbij wordt specifiek gekeken of deze boven of onder de 30-daagse ‘Simple Moving Average’ (SMA) ligt.

Wat zegt de data?

Uit de data van Glassnode blijkt dat de Aatseason Indicator in oktober 2023 voor het eerst een signaal af gaf. Sindsdien worden zowel de kapitaalstromen als het markt momentum voortdurend in de gaten gehouden. Het is daarbij wel belangrijk op te merken dat deze indicator gevoelig is voor veranderingen in de marktomstandigheden, zoals de lancering van Bitcoin spot ETF’s, die het signaal tijdelijk kunnen beïnvloeden.

Conclusie

Hoewel de altseason Indicator geen absolute voorspelling biedt, geeft het wel waardevolle inzichten in de activiteit en het sentiment van beleggers in de crypto markt. Voor degene die de start van altseason goed in de gaten willen houden blijft het wel een nuttig instrument.

The post Is altseason officieel van start gegaan? appeared first on BLOX | Nieuws.