Als we investeringslegende Peter Brandt mogen geloven, dan kan Solana (SOL) binnenkort weleens verdubbelen ten opzichte van Ethereum (ETH). De twee zijn natuurlijk grote rivalen op het gebied van smart contracts, als is de market cap van Ethereum op dit moment ruim viermaal groter dan die van Solana.

Wat dat betreft moet Solana nog meer dan verdubbelen om Ethereum echt pijn te doen.

100 procent ten opzichte van Ethereum

Dit jaar is Solana echter populair en dat heeft het vooral te danken aan de enorme hype rondom memecoins, die enorm populair zijn op de blockchain.

“De SOL/ETH grafiek zit op een enorme weerstand. Weerstand = aanbod. Als deze aanbod-lijn wordt opgeslokt, dan is er een kans dat Solana de verdubbelaar inzet ten opzichte van EThereum”, aldus Peter Brandt.

Op basis van de grafiek lijkt Brandt te voorspellen dat Solana richting het niveau van 0,11009 ETH gaat als het handelspaar de horizontale weerstand op 0,055 ETH weet te doorbreken.

Momenteel moet Solana het even afleggen tegen Ethereum. Waar Solana over de afgelopen 24 uur met 0,49 procent wist te stijgen, staat er voor Ethereum een stijging van bijna 8 procent op de borden.

Bitcoin ook beter dan Ethereum

Peter Brandt zegt dat hij op dit moment ook liever bitcoin dan Ethereum heeft. In de grafiek die hij vervolgens deelt, is te zien hoe Ethereum een kritiek steunpunt is verloren ten opzichte van bitcoin.

Het grappige is dat we nu enkele uren later dus zien dat Ethereum aan een opleving is begonnen ten opzichte van zowel bitcoin als Solana. Zo zie je maar dat dit soort handelaren het op de korte termijn niet altijd bij het juiste eind hebben.

Wat denk jij? Is Ethereum gedoemd om uiteindelijk zijn tweede plek te verliezen aan Solana of komt het platform van Vitalik Buterin als grote winnaar naar voren in de smart contract oorlog?


The post Investeringslegende: ‘Solana kan verdubbelen ten opzichte van Ethereum’ appeared first on Bitcoinmagazine.nl.