Investeringslegende Ray Dalio stelt dat het “cashgeld is waardeloos” mantra niet langer op waarheid berust, omdat het macro-economische landschap momenteel significant verandert. In een nieuwe discussie tijdens het Greenwich Economic Forum zegt Dalio dat de financiële omstandigheden dusdanig zijn omgeslagen, dat cash momenteel een “relatief aantrekkelijke” investering is.

Wat betekent die uitspraak voor Bitcoin en waarom is cash nu ineens aantrekkelijk volgens Dalio?

Cashgeld is aantrekkelijk

Ray Dalio noemt cashgeld een aantrekkelijke investering, omdat de rentes op staatsobligaties de afgelopen maanden gigantisch zijn gestegen. Waar de inflatie in de Verenigde Staten op dit moment rond de 3,6 procent ligt; kunnen investeerders ruim 5 procent verdienen op Amerikaanse staatsobligaties.

“Met andere woorden: cashgeld heeft een reëel rendement van ongeveer 1,5 procent op dit moment. Dat is niet slecht. Zeker niet als je dat vergelijkt met andere investeringen en meeneemt dat er geen prijsrisico inzit. Wat dat betreft lijkt cash nu aantrekkelijk”, aldus Ray Dalio.

In december 2021 was zijn mening over cashgeld nog heel anders. “Ik zou willen zeggen dat cashgeld als vuilnis is. Waar de meeste investeerders het als een veilige investering zien, beschouw ik het als de slechtste. Dat is vooral omdat het zijn koopkracht verliest”, zo riep de investeringslegende destijds.

Zo zie je maar dat ook de meningen van de grootheden uit de financiële wereld snel kunnen veranderen.

Wat betekent dit voor Bitcoin?

De Bitcoin koers schommelt al maanden in een bepaalde range en dat heeft ook te maken met het feit dat de rentes op cashgeld steeds aantrekkelijker worden. Investeerders kunnen hun geld momenteel parkeren in Amerikaanse staatsobligaties, om daar vervolgens een ‘gegarandeerd’ rendement van ongeveer 5 procent over te verdienen.

Dat is volgens Ray Dalio op dit moment een redelijk veilige keuze. Zeker als je bedenkt dat de hoge rentes ook voor problemen binnen de wereldeconomie kunnen zorgen, wat bedrijven in de problemen kan brengen en de koerswaardes van aandelen kan laten dalen.

Er hangt op dit moment een grote donkere wolk boven de markt in de vorm van die hoge rentes, waardoor Ray Dalio momenteel dus voor de relatieve zekerheid van cashgeld lijkt te kiezen.

Het is echter de vraag of hij aan die mening zal vasthouden zodra de rentes weer naar beneden moeten als er bijvoorbeeld een recessie uitbreekt in Amerika.

Stem jij BLOX naar de top? Laat je horen en maak kans op een prijs!

Geniet jij dagelijks van BLOX? Laat dan van je horen! BLOX is namelijk maar liefst twee keer genomineerd voor Website van het jaar in de categorieën ‘Financieel’ en ‘Financiële apps’! En om deze prijzen daadwerkelijk in de wacht te slepen, hebben wij jouw stem dubbel nodig. Stem dus snel op zowel de site als op onze app en maak ook nog eens kans op toffe prijzen! Stemmen kan tot en met 20 oktober. Kunnen we rekenen op jouw support?

The post Investeringslegende kiest momenteel cashgeld boven Bitcoin appeared first on BLOX | Nieuws.