The Rational Root komt elke week met een nieuwe analyse. De wereldberoemde analist brengt samen met BTC Direct een exclusieve uitgebreide kijk op de koers van bitcoin

In de analyse van deze week zoomen we in op de bodem van elke bitcoin cyclus tot nu toe. We hebben weer twee unieke grafieken met zeer interessante bevindingen! We gebruiken hiervoor on-chain indicatoren zoals de Short-Term Holder Cost Basis — de gemiddelde aankoopprijs van korte termijn houders — en afgeleiden hiervan zoals de Mezzanine en Floor.

In de volledige analyse bouwen we verder op die van vorige week, waarbij we meer details behandelen. We gaan bijvoorbeeld kijken naar de de Realized Price — de gemiddelde aankoopprijs van alle bitcoin in omloop. Dit kan ons meer inzicht geven en helpen bij marktvoorspellingen.

Mezzanine en Floor

We beginnen deze week met twee indicatoren die in het verleden vaker een bodem hebben voorspeld: de Mezzanine en Floor. Tot nu toe leveren deze indicatoren uitstekende resultaten. Het zijn prijsbanden, gebaseerd op de instapprijs van korte termijn houders (STH Cost basis). In onderstaande grafiek zoomen we in op de bodem van elke cyclus: 2014, 2018 en 2022.

We zien hier een zeer interessant patroon terugkomen bij elke cyclus. Ten eerste begint bitcoin elke keer op de groene lijn (instapprijs van korte termijn houders). Vervolgens hebben de prijsbanden in elke cyclus een vergelijkbare sterke daling. Daarna komt de koers elke cyclus op de Floor terecht, waarna er een herstel plaatsvindt tot boven de Mezzanine — het punt waar we ons nu ook bevinden. 

Verder lezen?

Wil jij de bijbehorende tekst en de andere grafiek ook bekijken? Dat kan gratis op het platform van BTC Direct!

Maak een account aan – als je die nog niet hebt – meld je aan met vouchercode ROOT en krijg zelfs 10 euro gratis crypto.


Lees hier!

Als je wel al een account hebt, kan je inloggen en op het kopje ‘nieuws’ klikken. Daar vind je de laatste exclusieve analyse.

The post Intelligence Report bitcoin analyse #31: Bodems vergelijken van bitcoin cycli appeared first on BTC Direct | Nieuws.