The Rational Root komt elke week met een nieuwe analyse. De wereldberoemde analist brengt samen met BTC Direct een exclusieve uitgebreide kijk op de koers van bitcoin. In de analyse van deze week geven we een nieuw perspectief op de potentiële bodem van de huidige bear markt.

Een potentiële bodem

Vorige week lieten we zien dat er momenteel capitulatie plaatsvindt bij zowel korte als lange termijn houders van bitcoin. Hoe ver kunnen we dan zakken? We zagen al dat we zijn terug gekaatst van het Floor model. Deze week combineren we de krachten van Cycle & On-chain analyse om zeer interessante nieuwe inzichten te verwerven over een potentiële bodem.

Voordat we de eerste chart induiken is het handig om te kijken naar de Realized Price, een van de meest fundamentele indicatoren en grondlegging van on-chain. Dit is de gemiddelde aankoopprijs van alle bitcoin in omloop. De kracht van on-chain laat ons zien hoeveel waarde er echt in bitcoin is gestopt. 

De bitcoin cyclus

In de eerste grafiek van deze week gaan we kijken naar de cycli van bitcoin, berekend vanaf de all time high (ATH) samen met Realized Price. In analyse #27 hebben we hier ook al eens naar gekeken. 

Toch zaten we in die analyse met een probleem; de diepte van de bodem was niet af te leiden uit de chart. De cycle van 2013 had namelijk een drop van 86,6% van de ATH voordat we een bodem vonden. In 2017 was dit een drop van 83,3%. Uit de cycle analyse was het moeilijk af te leiden waar de bodem zou kunnen liggen.

Deze week heeft de Root daar een unieke oplossing voor: we lijnen de cycles nog steeds uit vanaf de ATH’s, maar berekenen deze op basis van de Realized Price. Als je dat doet, kom je uit bij onderstaande chart.

Zoals je ziet in deze grafiek begint de Realized Price voor elke cyclus op het tijdstip van de ATH op precies hetzelfde punt. 

Verder lezen?

Wil jij de bijbehorende tekst en de andere grafiek ook bekijken? Dat kan gratis op het platform van BTC Direct!

Maak een account aan – als je die nog niet hebt – meld je aan met vouchercode ROOT en krijg zelfs 10 euro gratis crypto.


Lees hier!

Als je wel al een account hebt, kan je inloggen en op het kopje ‘nieuws’ klikken. Daar vind je de laatste exclusieve analyse.

The post Intelligence Report bitcoin analyse #29: Nieuwe informatie over een eventuele bodem appeared first on BTC Direct | Nieuws.