The Rational Root komt elke week met een nieuwe technische analyse. De wereldberoemde analist brengt samen met BTC Direct wekelijks een exclusieve, uitgebreide kijk op de koers van bitcoin. Deze week: een zeer belangrijke analyse met flinke correcties op voorgaande analyses door fouten in on-chain data van Glassnode.

Glassnode corrigeert software bug

Glassnode heeft een flinke blunder gemaakt. De hoofdleverancier van onze on-chain data corrigeerde een fout in de clustering van data, waardoor de afgelopen 5 maanden enkele indicatoren steeds verder afdwaalden.

De Root had Glassnode onlangs getipt over tegenstrijdige data, maar daar werd niets mee gedaan. Aangezien er een flink bedrag wordt betaald voor deze data, ging de Root er vanuit dat het toch legitiem was. Vlak na de analyse van vorige week stelde de Root vast dat er toch echt iets fout was. Het duurde tot dinsdag voordat Glassnode toegaf dat er fouten waren, en corrigeerde deze achteraf.

De Root schaamt zich voor de omvang van de bug en noemde het een trieste dag voor Glassnode en on-chain. “Een software bug kan natuurlijk altijd gebeuren, maar er waren vroege signalen waar niets mee gedaan werd.”

Welke indicatoren zijn getroffen?

De twee indicatoren waarmee het mis ging zijn STH-MVRV en LTH-MVRV. Deze gebruikt de Root als input voor onder andere de Short-Term Holder Cost Basis, Long-Term Holder Cost Basis en ook de Floor & Mezzanine. Dit zijn de hoofdindicatoren die we hieronder zullen behandelen. De rest van de data is gelukkig niet getroffen.

LTH Cost Basis

De hardst getroffen indicator is de LTH Cost Basis. Vorige week behandelden we nog de LTH Cost Basis (grafiek hier beneden). Die liet zien dat er een enorme capitulatie plaatsvond onder de lange termijn houders. De data correcties laten zien dat dit helemaal niet het geval was.

De huidige data geeft geen tegenstrijdige informatie meer, zoals bijvoorbeeld de capitulatie van de LTH (de lijn die naar beneden gaat) . Op zich kon dit theoretisch wel, maar was het een grote onwaarschijnlijkheid. Dit was een van de signalen dat er potentieel iets mis kon zijn met deze indicator.

Verder lezen?

Wil jij de bijbehorende tekst en de andere grafiek ook bekijken? Dat kan gratis op het platform van BTC Direct!

Maak een account aan – als je die nog niet hebt – meld je aan met vouchercode ROOT en krijg zelfs 10 euro gratis crypto.


Lees hier!

Als je wel al een account hebt, kan je inloggen en op het kopje ‘nieuws’ klikken. Daar vind je de laatste exclusieve analyse.

The post Intelligence Report bitcoin analyse #25: Een grote blunder in on-chain data appeared first on BTC Direct | Nieuws.