The Rational Root komt elke week met een nieuwe technische analyse. De wereldberoemde analist brengt samen met BTC Direct een exclusieve uitgebreide kijk op de koers van bitcoin.

De DXY

Om te beginnen gaan we kijken naar de DXY; dit is een indicator die de dollar vergelijkt met andere valuta; onder andere de euro en de Japanse yen. Hoe hoger de DXY, des te sterker de dollar is tegenover andere fiat. 

Wat je hieruit kan afleiden, is dat als de dollar stijgt in zijn kracht, dat er een risicomijdende markt heerst. Als de waarde van de dollar daalt, zijn er meer mensen die investeren in aandelen of crypto. De Rational Root heeft in onderstaande grafiek de Dixie (DXY) tegenover bitcoin gezet. En wat we meteen zien: als Dixie parabolisch stijgt, gaat bitcoin omlaag. 

De ‘correlatie’ van DXY en bitcoin

Als de DXY een beetje zijwaarts beweegt, krabbelt bitcoin omhoog. De donkerblauwe bolletjes (ATH’s van bitcoin) vinden meestal plaats als de Dixie omlaag gaat. Als de DXY stijgt, kun je zeggen dat de markt ietwat risicomijdend is. Als die zakt, neemt de markt meer risico. Bitcoin is natuurlijk nog steeds een risicovolle investering omdat het zo volatiel is. Daarom heb je die omgekeerde correlatie.

Dit komt meestal door externe oorzaken. Er heerst nu veel onzekerheid in de markt en mensen proberen toch wat van hun investeringen in de dollar te steken, ondanks de inflatie. De DXY zit daarom erg hoog, en dat kan ook nog verder doorgaan omdat we in een risicomijdende markt zitten. Als de Dixie geen weerstand vindt bij de vorige toppen, dan is de kans groot dat bitcoin daar ook last van gaat krijgen.

We moeten eigenlijk een beetje wachten met acties ondernemen. De vraag is nu: gaat de dollar richting een plafond, of zwakt hij af? Met de huidige macro-economische omstandigheden moeten we ons voorbereiden – terwijl we wachten.

Verder lezen?

Wil jij de andere drie grafieken ook bekijken? Dat kan gratis op het platform van BTC Direct!

Maak een account aan – als je die nog niet hebt – meld je aan met vouchercode ROOT en krijg zelfs 10 euro gratis crypto.


Lees hier!

Als je wel al een account hebt, kan je inloggen en op het kopje ‘nieuws’ klikken. Daar vind je de laatste exclusieve analyse.

The post Intelligence Report bitcoin analyse #20: De markt vermijdt risico appeared first on BTC Direct | Nieuws.