Het grote Amerikaanse technologiebedrijf Intel heeft aangekondigd te stoppen met de productie van chips voor Blockscale Bitcoin-miners. Dit is onderdeel zijn van een strategie om kosten te besparen en om de aandacht te richten op produceren voor andere klanten.

Nog een jaartje Bitcoin miners van Intel

Vanaf 20 oktober kunnen er geen nieuwe bestellingen meer geplaatst worden voor chips voor de Blockscale 1000-serie en de laatste miner met een Intel-chip zal over ongeveer een jaar geleverd worden. Dit betekent dat de ASIC-hardware niet meer beschikbaar zal zijn voor miningbedrijven die er nog geen gebruik van hebben gemaakt.

Tenzij ze genoegen nemen met tweedehandse chips.

Hoe werkt Blockscale?

Intel lanceerde de Blockscale-miningchips in april 2022. De ASIC-hardware heeft een hash-snelheid van maximaal 580 gigahash per seconde. Elke chip kan worden gecombineerd en samengevoegd tot een enkele miningeenheid. Bedrijven zoals Argo Blockchain, Block, Hive Blockchain Technologies en GRIID Infrastructure waren enkele van de eerste bedrijven die de technologie in hun activiteiten integreerden.

Kostenbesparende initiatieven en efficiëntieverbeteringen

De CEO van Intel, Pat Gelsinger, heeft naar verluidt in februari een loonsverlaging van 25% doorgevoerd als onderdeel van kostenbesparende initiatieven en efficiëntieverbeteringen. Het bedrijf verwacht tegen 2026 jaarlijkse 10 miljard dollar aan kosten te kunnen besparen.

Het nieuws werd opgetekend door persbureau Reuters en volgens hun zou Intel blijven monitoren naar “marktkansen” in de crypto-ruimte na het stopzetten van de mining-chips. Dit betekent dat het bedrijf de ontwikkelingen in de crypto-ruimte nog steeds nauwlettend in de gaten houdt.

Hoe werkt Bitcoin mining?

Bitcoin mining is het proces waarbij nieuwe Bitcoins worden vrijgegeven en transacties worden geverifieerd door het raden van het juiste getalletje.

Dit proces vereist het gebruik van gespecialiseerde computers en hardware, zoals de Blockscale Bitcoin-miningchips van Intel. De beloning voor het oplossen van deze problemen is nieuwe Bitcoins.

Wat is ASIC voor Bitcoin?

In dit artikel lieten we kort het woord ASIC vallen. Dit staat voor “Application-Specific Integrated Circuit”. Het is een type chip dat specifiek is ontworpen voor een bepaalde toepassing, zoals bijvoorbeeld het minen van Bitcoin. Ze zijn daarom in staat om veel meer berekeningen per seconde uit te voeren dan gewone computerchips, en zijn daardoor veel geschikter voor het minen.

The post Intel keert Bitcoin rug toe, geen chips meer voor miners appeared first on BLOX | Nieuws.