Instagram start een online marktplaats waar gebruikers NFT’s kunnen kopen en verkopen. In eerste instantie gaat het om NFT’s op Polygon (voormalig Matic).

Moederbedrijf Meta heeft bekend gemaakt dat Instagram vol gaat inzetten op NFT’s. Je kent ze wel, die digitale afbeeldingen van onder andere gekleurde, gekke diertjes.

In ander Insta-nieuws, een bekende crypto-scammer heeft schuld bekend van frauderen via Instagram en kan 20 jaar krijgen, maar daar komen we later op terug.

Verhandel NFT’s via Instagram

Creatievelingen kunnen binnenkort hun eigen digitale verzamelobjecten maken op Instagram en deze verkopen aan fans, zowel op als buiten Instagram. Instagram biedt programma’s om NFT’s te maken, te presenteren en te verkopen.

De functies zijn al live gezet, maar tot nu toe alleen voor een kleine groep Amerikanen. Volgesn meta wordt dit snel uitgebreid naar andere landen. Daarnaast zegt Meta dat de Phantom-wallet van Solana hiervoor gebruikt kan worden, en dat collecties van OpenSea via Instagram bekeken kunnen worden.

Markt is in potentie miljarden waard

Vorige week werd bekend dat Twitter ook NFT’s van gebruikers zal aanbieden, en nu is Instagram aan de beurt. Waarom willen deze social mediabedrijven opeens iets met NFT’s doen?

100 miljard dollar

In potentie is de markt voor NFT’s 100 miljard dollar waard, volgens Stephane Kasriel. Zij leidt Meta’s fintech en Web3-afdeling. Deze potentie kan volgens haar niet worden waargemaakt zonder dat de digitale economie ondersteunt wordt door nieuwere webdiensten.

Meta’s doorlopende strategie is om makers te helpen de kost te verdienen, en het bedrijf zal tot 2024 geen kosten in rekening brengen op zijn digitale verzamelmarkt. Alle transactiekosten worden dus gedekt door Meta.

Genoeg over NFT’s op Instagram, tijd voor nieuws over een Insta-scammer.

20 jaar gevangenisstraf voor Instagramscammer

Een Instagrammer die bekend staat om het plaatsen van video’s van zichzelf terwijl hij contant geld uitdeelt, pleitte schuldig aan fraude. Hij zou 8 miljoen dollar hebben opgelicht van investeerders, kondigde het Amerikaanse ministerie van Justitie aan.

Jebara Igbara staat online bekend als Jay Mazini, hij kan tot 20 jaar gevangenisstraf krijgen als hij wordt veroordeeld. Hij wordt beschuldigd van fraude, samenzwering en witwassen.

Geld van investeerders

Aanklagers schrijven dat Igbara, een 27-jarige die in New Jersey woont, een Ponzi-scheme uitvoerde en geld van investeerders gebruikte voor persoonlijke uitgaven en om mee te gokken.

Igbara wordt beschuldigd van oplichting van leden van de Islamitische-Amerikaanse gemeenschap in New York door fondsen te werven voor investeringen in aandelen, wederverkoop van elektronica en coronavirusgerelateerde persoonlijke beschermingsmiddelen.

Crypto kopen boven marktprijs

Wat heeft dit met crypto of Instagram te maken? Justitie zegt dat Igbara op Instagram aanbood om crypto van zijn volgers te kopen, boven de marktprijs.

Vervolgens stuurde hij slachtoffers gephotoshopte afbeeldingen van bevestigingen van overboekingen, maar stuurde het geld stuurde hij nooit. In plaats daarvan stal Igbara de cryptocurrency die hij ontving van zijn slachtoffers, dit gebruikte hij om zijn investeerders te betalen.

“De beklaagde heeft toegegeven dat hij zijn populariteit op Instagram heeft gebruikt om onschuldige investeerders aan te vallen en ten minste 8 miljoen dollar van hun zuurverdiende geld te stelen”, zegt Breon Peace, de aanklager. “Dit kantoor zet zich in om oplichters voor de rechter te brengen.”

The post Instagram biedt handel in NFT’s en crypto-scammer kan 20 jaar cel krijgen appeared first on BLOX | Nieuws.