Wij van WC-Eend raden.. De ING heeft een rapport gepubliceerd waarin staat dat Europa, met uitzondering van Turkije, niet gelooft in bitcoin. Cryptocurrency’s kunnen volgens het onderzoek geen integraal onderdeel van het financiële systeem worden.

Vertrouwen verliezen in potentie

De bank heeft een onderzoek gehouden in vijftien landen, waaronder dertien Europese landen en Australië en de VS. De conclusie is dat mensen het vertrouwen verliezen in het potentieel van bitcoin. Tja, de statistieken spreken voor zich dus dit moet wel waar zijn, zeker als een onafhankelijke organisatie zoals de ING dit zegt.

Hieronder vind je de lijst terug. Het percentage geeft het deel van de bevolking aan wat gelooft in bitcoin.

 1. Oostenrijk: 13%
 2. Luxemburg: 15%
 3. Nederland: 15%
 4. België: 16%
 5. Australië: 18%
 6. Duitsland: 20%
 7. Groot Brittannië: 24%
 8. Tsjechië: 24&
 9. Frankrijk: 24%
 10. Italie: 28%
 11. Spanje: 30%
 12. Verenigde Staten: 31%
 13. Polen: 43%
 14. Roemenië: 44%
 15. Turkije: 62%

Nederland op gedeelde tweede plek

Volgens het rapport is het sentiment in Oostenrijk het meest verslechterd, slechts 13 procent van de steekproefpopulatie antwoordde dat ze positief zijn over de acceptatie en ontwikkeling van bitcoin.

In 2018 was dit aantal 20 procent, wat een aanzienlijke vermindering van vertrouwen aantoont. De studie vergeleek ook het gemiddelde kennisniveau met betrekking tot cryptocurrency in een bepaald land en ontdekte dat Oostenrijk de meest deskundige bevolking had.

Nederland is in het lijstje hierboven terug te vinden op een gedeelde tweede plek.

Polen en Roemenië zagen respectievelijk 43 procent en 44 procent van de respondenten positief oordelen over cryptocurrencies. In Turkije was zelfs 62 procent positief over cryptocurrency. Ruim één derde van de ondervraagde Turken zegt salaris in bitcoin te willen ontvangen.

Volatiliteit als tegenargument

Regelgevers en gewone burgers zien de volatiliteit van bitcoin op de korte termijn als het grootste struikelblok. Daar is wel wat voor te zeggen. Afgelopen week waren er dagen dat bitcoin binnen een uur met tien procent daalde, om vervolgens ook weer met tien procent te stijgen. Dat zie je ook goed op de koersgrafieken:


Volg bitcoin koers

Volatiliteit is ruis

Het advies is dan ook niet voor niets dat je alleen in cryptocurrency moet investeren als je een sterke maag hebt, en dat je alleen geld moet gebruiken wat je daadwerkelijk kan missen.

Voor veel bitcoingelovers is volatiliteit niets meer dan ruis, op weg naar een eerlijkere welvaartsverdeling. De bewegingen van de bitcoin koers op de korte termijn zijn wat dat betreft groeistuipen, totdat er genoeg liquiditeit op de markt is en bitcoin volgroeid is.

Het rapport kan je hier (PDF) teruglezen.

The post ING Bank: geloof in bitcoin en koers daalt, behalve in Turkije appeared first on BTC Direct | Nieuws.