Nu de bitcoin ETF’s in de Verenigde Staten zijn goedgekeurd, kan het vizier op Hong Kong. Livio Weng, de chief operating officer van HashKey, vertelt in een interview dat ongeveer tien fondsbedrijven in de regio zijn begonnen met het onderzoeken van de lancering van een eigen spot crypto exchange traded fund (ETF).

HashKey is een in Hong Kong gelicenseerde cryptobeurs. In een interview vertelt Weng dat in Azië hetzelfde aan de hand is als in de Verenigde Staten. Volgens hem zijn er ongeveer tien fondsmanagers bezig om precies hetzelfde te doen als de Amerikaanse concullega’s.

Ze onderzoeken allemaal de mogelijkheid om spot-crypto-ETF’s in de stad te introduceren. Zeven of acht van hen hebben al contact gehad met de Securities and Futures Commission (SFC) van Hongkong en hebben volgens Weng een team gevormd om te beginnen met het ontwerpen van de beleggingsproducten.

Nu de VS dit financieel product heeft goedgekeurd en Hong Kong sinds 2023 ineens heel positief is over cryptovaluta, lijkt het geen lange lijdensweg te worden voor de vermogensbeheerders.

HashKey heeft sinds augustus een licentie van de SFC gekregen om retaildiensten voor cryptohandel aan te bieden. Ze zouden daardoor zowel de custody van de bitcoin uit de ETF’s kunnen doen, als ook de betalingen faciliteren om de bitcoin in en uit het fonds te krijgen.

De SFC merkte in de circulaire van december op dat cryptotransacties die worden uitgevoerd door spotcrypto-ETF’s moeten worden gedaan via door de SFC gelicentieerde cryptoplatforms.


The post ‘In Hong Kong staan ook 10 vermogensbeheerders te trappelen op bitcoin ETF’ appeared first on Bitcoinmagazine.nl.