Uit een rapport van asset manager CoinShares blijkt dat investeerders in februari bijna $4,3 miljard in crypto-investeringsproducten hebben gestoken. De afgelopen week hebben investeerders bijna $600 miljoen toegewezen aan verschillende crypto-producten, wat de vierde opeenvolgende week van positieve instromingen markeert en het jaarlijkse totaal boven de $5,7 miljard brengt.

Dominante rol van Bitcoin en Ethereum

Bitcoin domineerde de totale instroom met $570 miljoen in de afgelopen week, wat bijdraagt aan een jaarlijks totaal van $5,6 miljard. Ethereum droeg ook bij aan de instroom, met investeerders die hun blootstelling bijna tot $17 miljoen verhoogden. Chainlink en XRP registreerden een respectievelijk instroom van $1,8 miljoen en $1,1 miljoen.

Uitzondering: Solana

Van de crypto-assets genoemd in het rapport van CoinShares, ondervond alleen Solana vorige week uitstroom, met een daling van $3 miljoen in beheerd vermogen (AUM). Dit is waarschijnlijk te wijten aan recente technische problemen.

Bron: https://blog.coinshares.com/volume-171-digital-asset-fund-flows-weekly-report-0bc3a2259018

Toename van digital assets

De totale AUM voor digitale activa bereikte eerder in de week een piek van $68,3 miljard, het hoogste sinds december 2021, maar nog steeds onder het all-time high van $87 miljard in november 2021. Deze toename in instromingen vertegenwoordigt 55% van de recordinstromingen die in 2021 zijn gezien.

Terughoudendheid onder aandelenbeleggers

Ondanks de groei van digitale activa, hebben blockchain-aandelen toch een daling doorgemaakt, met $81 miljoen aan uitstroom, wat wijst op een voorzichtige houding onder aandelenbeleggers.

The post In februari werd er voor ruim $4 miljard geïnvesteerd in crypto-investeringsproducten  appeared first on BLOX | Nieuws.