Een investeerder die ruim acht jaar geleden meedeed aan de ICO van Ethereum, stuurde op maandag 6.000 Ether richting kraken. De whale in kwestie deed mee aan de eerste investeringsronde ooit voor Ethereum en kocht destijds 254.908 Ethers die momenteel een collectieve waarde van 422,6 miljoen dollar dragen. Op het moment van de ICO betaalde je voor één Ethereum nog maar 0,31 dollar.

Gigantische winst voor de whale

Dat betekent dat de 6.000 Ethereum van de whale vanaf het moment van de ICO met 531.361 procent in waarde is toegenomen. De Ethers die de whale in kwestie naar Kraken stuurde op maanden dragen een waarde van ongeveer 10 miljoen dollar.

In totaal betaalde de whale 2,80 dollar aan transactiekosten om zijn kapitaal van 10 miljoen dollar richting Kraken te sturen. Dat toont ook aan hoe efficiënt crypto kan zijn als het gaat om het transporteren van waarde.

Probeer namelijk maar eens 10 miljoen dollar te versturen in de echte wereld en een partij te vinden die dat voor 2,80 dollar voor jou wil regelen. Dat is praktisch onmogelijk.

Zelfs voor relatief kleine transacties met fiatgeld kun je al snel op 2,80 dollar komen als het om grensoverschrijdende transacties gaat.

80 miljoen dollar aan Ethereum

Alles bij elkaar heeft de whale in kwestie na deze transactie nog 49.070 Ethereum, wat een waarde van om en nabij de 80 miljoen dollar draagt volgens Etherscan. Dat is een gigantische som aan Ethereum, maar je moet ook bedenken dat deze whale ervoor koos om een bedrag van meer dan 100.000 dollar te investeren in Ethereum ten tijd van de ICO.

In 2014 toonde deze investeerder dus al enorm veel vertrouwen in Ethereum, terwijl veel mensen er destijds nog geen stuiver voor wilden geven.

Sterker nog, de meeste mensen die nu Ethereum bezitten, wisten in 2014 waarschijnlijk nog niet eens van het bestaan van de munt af.

De whale in kwestie nam in 2014 een behoorlijk groot risico door zoveel geld in Ethereum te investeren, maar zo zie je maar dat risico’s zich kunnen uitbetalen in het leven. Voor deze investeerder pakte het in ieder geval fantastisch uit.

Stem jij BLOX naar de top? Laat je horen en maak kans op een prijs!

Geniet jij dagelijks van BLOX? Laat dan van je horen! BLOX is namelijk maar liefst twee keer genomineerd voor Website van het jaar in de categorieën ‘Financieel’ en ‘Financiële apps’! En om deze prijzen daadwerkelijk in de wacht te slepen, hebben wij jouw stem dubbel nodig. Stem dus snel op zowel de site als op onze app en maak ook nog eens kans op toffe prijzen! Stemmen kan tot en met 20 oktober. Kunnen we rekenen op jouw support?

The post ICO-participant stuurt zijn Ethereum na 8 jaar naar de beurs appeared first on BLOX | Nieuws.