Een investeerder die acht jaar geleden meedeed aan de Initial Coin Offering (ICO) van Ethereum verstuurde op woensdag 19 juli voor het eerst zijn ruim 61.000 Ethereum. Die tokens kocht hij acht jaar geleden voor 0,31 dollar per stuk voor een totaalbedrag 18.910 dollar. Tegen de huidige koersen zijn diezelfde tokens meer dan 116 miljoen dollar waard.

Dat is nog eens een rendement waar je u tegen zegt.

Wat is deze whale van plan?

De grote vraag is natuurlijk wat deze gigantische whale van plan is met zijn tokens. Het antwoord op die vraag lijkt terug te vinden in de transactiegeschiedenis op de blockchain. In eerste instantie stuurde de whale in kwestie de tokens vanuit wallet 0x8b naar een andere onbekende wallet.

Die onbekende wallet verstuurde de tokens vervolgens naar een wallet die aan Kraken toegeschreven wordt. We weten nu nog steeds niet wie er achter deze transacties zit, maar het lijkt erop dat de whale in kwestie zich klaarmaakt voor een verkoop.

Dat is immers de voornaamste reden waarom mensen hun munten naar beursplatformen sturen. Een andere optie is dat de whale in kwestie voor Kraken kiest als staking-platform. Je kunt bij Kraken namelijk automatisch je Ethereum laten staken en daar vervolgens een rendement van 4 tot 7 procent op vangen.

Niet de eerste dit jaar

Dit is overigens niet de eerste whale dit jaar die gigantische bedragen aan crypto richting de beurzen stuurt. Eerder in april wisten enkele blockchain-spotters transacties voor miljoenen dollars aan Bitcoin richting beursplatformen op te sporen.

Het ging destijds bijvoorbeeld om een wallet die voor het laatst actief was in 2012, die meer dan 400 Bitcoin in beweging bracht. Die Bitcoin droegen bij elkaar al een waarde van 11 miljoen dollar op dat moment.

In diezelfde periode werd een andere deelnemer aan de Ethereum ICO wakker. Hij of zij verstuurde welgeteld 1 Ethereum naar een nieuw adres. Tijdens de ICO ontving deze investeerders 2.365 Ethereum, die op dit moment een waarde van meer dan 4 miljoen dollar dragen, voor de inkoopprijs van 0,31 dollar per stuk.

The post ICO-deelnemer raakt na 8 jaar (!) voor het eerst zijn 61.000 Ethereum aan appeared first on BLOX | Nieuws.