De Zuid-Koreaanse beurs Huobi Korea zal op 29 januari stoppen met het aanbieden van haar diensten. Het bedrijf begon als de Koreaanse tak van de mondiale beurs HTX (die voorheen ook Huobi heette).

In een persbericht noemt de beurs een moeilijk “zakelijk klimaat” als reden voor de sluiting. Klanten kunnen ook na de sluiting gewoon hun geld blijven opnemen op de beurs, aldus de aankondiging.

“Gezien het huidige zakelijke klimaat beëindigt het bedrijf onvermijdelijk de service voor het uitwisselen van virtuele activa.”

Huobi Korea is opgericht in 2017. In januari 2023 verbrak het de banden met HTX – voorheen bekend als Huobi Global.

Het is een trend die zich al langer in Zuid-Korea doorzet. Eerder waren andere kleinere Zuid-Koreaanse beurzen zoals Cashierest en Coinbit ook al genoodzaakt om te stoppen. Verder heeft een ander platform met de naam CoreDAX zijn handelsdiensten opgeschort.

De vijf best presterende beurzen in Zuid-Korea zijn Upbit, Bithumb, Coinone, Korbit en Gopax. Afgelopen zomer waren ze goed voor 99,6% van het totale cryptohandelsvolume. Het zijn ook de enige exchanges die zich met succes hebben geregistreerd bij de lokale financiële toezichthouders.


The post Huobi Korea sluit eind januari haar deuren appeared first on Bitcoinmagazine.nl.