Een van de (vele) beloftes van blockchaintechnologie is dat alles een token kan worden. Zo zou je het eigendomsbewijs van een kunstwerk of van vastgoed kunnen tokeniseren.

Maar nadat de ene na de andere hippe start-up met een grote bek dit niet voor elkaar kon krijgen, leek deze droom een stille dood te sterven. Tot vandaag. Althans, dat hoopt Ripple.

Ripple wil tokens in vastgoed

Ripple Labs, gespecialiseerd in digitale betalingen via XRP en blockchain-technologie, heeft aangekondigd dat ze de vastgoedsector willen transformeren door middel van tokenisatie.

Antony Welfare, adviseur voor centrale bank digitale valuta (CBDC) bij Ripple, benadrukte in een tweet op 7 juli de groeiende wereldwijde interesse in CBDC’s en stablecoins. Hij legde de nadruk op het feit dat het team van Ripple actief bezig is met het verkennen van praktische toepassingen voor CBDC’s en stablecoins, met de focus op het tokeniseren van vastgoed.

CBDC helpt Ripple met tokens maken

Tijdens een fintech-conferentie in Roemenië presenteerde Welfare een gebruiksscenario waarbij de digitale Hong Kong dollar (e-HKD), getokeniseerd vastgoed en financiële uitleenprotocollen worden gecombineerd.

Dit pilotprogramma heeft tot doel gebruikers in staat te stellen vastgoedactiva te tokeniseren en deze te gebruiken als onderpand voor leningen, met behulp van het CBDC-platform van Ripple.

Digitale crowdfunding

Met het onderzoek naar tokenisatie van vastgoedactiva, en het gebruik van blockchain en digitale valuta, wil Ripple de huidige obstakels in de vastgoedsector aanpakken. Hoe kan dit helpen? Je zou bijvoorbeeld met 10 man alle tokens kunnen opkopen van een vastgoedobject. Waar een huis eerder een onhaalbare droom was, kan dit met crowdfunding worden opgelost.

Tokenisatie is een concept dat sinds 2016 veel interesse en aandacht trekt in verschillende sectoren. Deze innovatieve aanpak houdt in dat tastbare activa zoals vastgoed, kunstwerken en intellectueel eigendom worden omgezet in digitale tokens die veilig worden opgeslagen op de blockchain.

Deze tokens vertegenwoordigen eigendom of aandelen in de onderliggende activa, waardoor ze kunnen worden gekocht, verkocht en verhandeld op gedecentraliseerde platforms.

Zoals gezegd werken bedrijven al jaren aan het tokeniseren van van alles en nog wat, maar dit is nooit echt van de grond gekomen. Wat Ripple anders doet, is het combineren van CBDC’s met tokenisatie.

Of het Ripple lukt of niet, we houden de ontwikkelingen voor je in de gaten.

The post Huis kopen? Ripple wil crowdfunding mogelijk maken via CBDC en tokens appeared first on BLOX | Nieuws.