Terwijl iedereen reikhalzend naar de Verenigde Staten uitkijkt vanwege de aanstaande bitcoin ETF, is men in Hong Kong eenzelfde trucje aan het uithalen. Deze speciale bestuurlijke regio begint met voorbereidingen om de weg vrij te maken voor spot crypto ETF’s. De financiële toezichthouder heeft vandaag aangekondigd dat het bereid is om dergelijke aanvragen te accepteren.

In een gezamenlijke verklaring geven zowel de Securities and Futures Commission (SFC) en de Hong Kong Monetary Authority (HKMA) aan dat ze hun beleid willen herzien. De HKMA is de centrale bank van de regio.

De SFC verklaart dat het, naast de bestaande op futures gebaseerde crypto ETF’s, bereid is om aanvragen te accepteren voor autorisatie van andere fondsen. Ze noemen het in eigen taal een virtual asset spot exchange-traded fund. Of afgekort: VA spot ETFs.

Daarmee zijn ze op hetzelfde pad als de Verenigde Staten, waar futures ETF’s al wel twee jaar zijn goedgekeurd, maar spot ETF’s dat nog niet zijn.

In een verklaring deelt de SFC de vereisten waaraan fondsen moeten voldoen om “rechtstreeks te investeren in dezelfde VA-tokens die worden verhandeld op door de SFC gelicentieerde platforms voor de handel in virtuele assets (VATP) die toegankelijk zijn voor het publiek in Hong Kong.”

Daarmee zet Hong Kong haar cryptovriendelijke beleid voort, in tegenstelling tot “mainland” China. Hier is er een verbod op cryptohandel en mining. Alhoewel er ook geluiden zijn dat er steeds meer rekenkracht aan het terugkeren is naar het Aziatische land.

In oktober 2022 kwamen Hongkongse functionarissen met goed cryptobeleid. Het riep er banken zelfs op aan om crypto-regeralteerde klanten te verwelkomen.


The post Hong Kong zet in op crypto spot ETF’s appeared first on Bitcoinmagazine.nl.