Paul Chan, de financieel secretaris van Hong Kong, zegt dat de stad ondanks de bearmarkt geloof houdt in een grote toekomst voor crypto. Hong Kong is nog altijd bezig om bedrijven uit de sector aan te trekken en wil een ware startup-hub van de stad maken. Volgens Chan bewijst Hong Kong zich temidden van alle ellende bij partijen als FTX juist als het centrum van kwaliteit.

Hong Kong staat voor kwaliteit

Tijdens het Web3-forum in Cyberport, zei Chan dat Hong Kong nog altijd het doel heeft om een regionale crypto-hub te worden. Die ambitie werd in oktober uitgesproken, net voordat het FTX van Sam Bankman-Fried omviel. In tegenstelling to Singapore, dat juist gas terugneemt, is Hong Kong ambitieuzer dan ooit als het aankomt op crypto. Als gevolg van deze ontwikkeling en de uitgesproken ambitie van Hong Kong, zijn er volgens Chan al verschillende grote bedrijven bezig met een verhuizing naar de stad.

“Terwijl verschillende crypto exchanges omvielen, werd Hong Kong juist een baken van kwaliteit voor bedrijven die in digitale assets handelen,” aldus Chan, die al sinds 2017 werkt als financieel secretaris van Hong Kong. De stad kent volgens Chan een robuust wetgevend kader, waardoor er duidelijkheid is over de regels.

Stad gaat langzaam weer open

De uitspraken van Chan komen nadat Hong Kong na jaren van lockdowns weer voorzichtig opengaat. Nu is het moment daar voor de stad om zijn reputatie als financieel-hub van wereldformaat weer op te bouwen. Na drie jaar van strenge COVID-19 regels, staan de poorten weer volledig open. Op zondag gingen er voor het eerst weer tienduizenden mensen over de grens tussen Hong Kong en China, zonder dat ze in quarantaine moesten.

Er heerst momenteel vooral euforie over het feit dat de economie eindelijk weer open kan en de COVID-19 restricties zo goed als voorbij zijn. Op hetzelfde evenement sprak ook Joseph Chan, geen familie van Paul Chan, die de ondersecretaris is van het ministerie van financiën van Hong Kong. Hij gaf tijdens het Web3-forum in Cyberport aan dat Hong Kong bezig is met de uitgifte van licenties voor een hele hoop crypto-handelshuizen.

Veel ontwikkelingen

De ontwikkelingen staan op het gebied van crypto dus zeker niet stil in Hong Kong. Afgelopen december lanceerden er in het midden van de bearmarkt ook nog twee crypto-gerelateerde ETF’s in Hong Kong. De afkorting ETF staat voor exchange traded fund en moet je zien als een instrument waarmee je heel eenvoudig in bepaalde markten of assets kunt investeren.

Met de meest populaire ETF’s van dit moment kun je bijvoorbeeld met één druk op de knop investeren in een lijst met 500 van de populairste Amerikaanse bedrijven. In Hong Kong gaat het dus om de lancering van twee crypto-ETF’s, namelijk een Bitcoin Futures ETF en een Ether Futures ETF.

Hiermee kunnen investeerders op eenvoudig wijze speculeren op de koersen van Bitcoin en Ether, zonder dat ze hiervoor de assets zelf hoeven te beheren. ETF’s maken het dus vooral eenvoudig om in crypto te stappen. Mensen hoeven in principe niets te leren over eigen wallets en dat soort zaken.

Verder kondigde Hong Kong in november ook aan dat het getokeniseerde overheidsobligaties wil uitgeven. Het gaat om zogenaamde groene obligaties die bedoeld zijn voor institutionele investeerders. Deze tokens zijn dus gericht op de rijkere investeerders.

The post Hong Kong wil zich in 2023 profileren als de crypto-stad van de wereld appeared first on BLOX | Nieuws.