In een fascinerende ontwikkeling binnen de cryptowereld zijn de Shiba Inu (SHIB) en FLOKI communities actief bezig met het burnen van tokens. Dit proces heeft geleid tot aanzienlijke veranderingen in hun respectievelijke burn rates. We duiken dieper in deze gebeurtenissen en onthullen hoe de anticipatie op nieuwe NFT-projecten en innovatieve samenwerkingen invloed hebben op de markt.

Shiba Inu’s brandende ambitie

De Shiba Inu community heeft recent meer dan 12 miljoen SHIB-tokens verbrand, wat resulteerde in een indrukwekkende burn rate van 300%. Deze actie, uitgevoerd op 2 januari 2024, is een strategische zet in afwachting van een nieuw NFT-project. Deze verbranding heeft de circulatie van SHIB-tokens gereduceerd tot ongeveer 581 biljoen.

Betekenis van de SHIB-burn

Deze recente verbranding, gedocumenteerd op Etherscan, heeft de helft van de oorspronkelijke voorraad van één quadriljoen tokens in omloop gelaten. Het doel van deze actie is het verhogen van de waarde voor investeerders en het beheersen van inflatie. Eerder heeft mede-oprichter van Ethereum, Vitalik Buterin, een aanzienlijke hoeveelheid SHIB-tokens verbrand, wat leidde tot een stijging van 40% in de prijs van SHIB.

Nieuwe SHIB NFT-projecten stimuleren adoptie

Shiba Inu zet sterk in op wereldwijde adoptie door middel van upgrades en samenwerkingen. Zo heeft de gemeenschap samengewerkt met D3 Global om SHIB-naamtokens te creëren, die de basis vormen voor een nieuwe gedecentraliseerde identiteit. Dit zou SHIB-houders de mogelijkheid kunnen geven om een website en e-mailadres te bezitten met de extensie “.shib”.

Daarnaast introduceert Shiba Inu een innovatief NFT-project waarbij gebruikers NFT’s kunnen maken van fysieke voorwerpen. Dit project kan bijdragen aan een grotere betrokkenheid in de metaverse.

FLOKI’s ongekende brandstapel

Net als Shiba Inu heeft FLOKI een indrukwekkende stijging in tokenburns gezien, met een burn rate van maar liefst 600%. In de afgelopen 24 uur zijn er 218 miljoen FLOKI-tokens uit de circulatie gehaald.

Invloed van FLOKI’s burn

Deze significante burn van FLOKI tokens laat de toewijding zien van de FLOKI community om de waarde van hun coin te verhogen en een sterke positie op de markt te behouden.

De acties van zowel Shiba Inu als FLOKI benadrukken de dynamische en innovatieve strategieën binnen de cryptomarkt. Met deze opwindende ontwikkelingen blijven beide communities de grenzen verleggen en nieuwe mogelijkheden voor groei en adoptie verkennen.

The post Hoge burn rates bij Shiba Inu (300%) en FLOKI (600%) appeared first on BLOX | Nieuws.