Als je lang genoeg zoekt in de data, dan kan je altijd wel iets moois vinden. Een team van onderzoekers uit Europa en Azië heeft ontdekt dat het gebruik van emoji’s op sociale media koersbewegingen kunnen voorspellen.

De conclusie zal je vast niet verrassen: de auteurs van het onderzoek concludeerden (PDF) dat positieve emoticons een voorteken kunnen zijn van dat de koers van Bitcoin en andere crypto’s zullen stijgen.

AI om emoji’s te onderzoeken

Om de relatie tussen positieve emoji’s en stijgende koersen te onderzoeken, gebruikten de onderzoekers kunstmatige intelligentie om de sentimenten van marktdeelnemers te analyseren.

De onderzoekers verzamelden sociale media posts over cryptocurrency en analyseerden de emoji’s die in deze posts werden gebruikt. Vervolgens gebruikten ze kunstmatige intelligentie om de sentimenten achter deze emoji’s te bepalen.

Correlatie tussen positieve emoji’s en koers

Wat vonden ze? De onderzoekers vonden een sterke correlatie tussen positieve emoji’s en stijgende prijzen van Bitcoin. Dit suggereert dat optimisme onder investeerders, geuit door middel van positieve emoji’s, kan leiden tot koopgedrag en stijgende markttrends.

De studie kent enkele beperkingen, dat zien de onderzoekers zelf ook wel. Zo is er geen rekening gehouden met handelskosten, die de winstgevendheid van de handelsstrategie kunnen beïnvloeden. Bovendien is de studie gericht op Bitcoin en is mogelijk niet direct toepasbaar op andere cryptocurrency’s.

In het onderzoek staat:

‘Veel positieve emoji’s op sociale media over Bitcoin lijken te voorspellen dat de prijs van Bitcoin gaat stijgen. Dit komt doordat de emoji’s een indicatie zijn van optimisme onder beleggers. Dit optimisme kan leiden tot meer kooporders, wat de prijs van Bitcoin kan verhogen..’

Er is maar een emoji die telt

De resultaten van dit onderzoek zijn op zijn minst grappig en amusant. Maar als je echt op zoek bent naar tekenen van boven, dan zou je de studie veelbelovend kunnen noemen. Ze suggereert in ieder geval dat positieve emoji’s een nuttige indicator kunnen zijn voor de groei van de Bitcoin koers.

Ons advies, laat je investeringen niet afhangen van een aantal emoji’s. Tenzij het een is. Dan moet je all in gaan (grapje niet doen he).

The post Hoe jij met emoji’s de Bitcoin koers kan voorspellen appeared first on BLOX | Nieuws.