De Bitcoin-markt blijft investeerders en analisten boeien terwijl de cryptomunt een opmerkelijke stijging doormaakt in 2023. Met een stijging van meer dan 70% dit jaar, gedreven door financiële onrust en de verwachtingen rond de goedkeuring van een Bitcoin Exchange-Traded Fund (ETF) in de Verenigde Staten, rijst de vraag: hoe hoog kan de Bitcoin-prijs in 2023 nog stijgen? In dit artikel onderzoeken we de mogelijke prijsdoelen op basis van historische prijsanalyses en voorspellingen van toonaangevende experts.

Bitcoin’s Historische Prijs Fractal: Op Weg naar $50.000?

Bitcoin’s huidige markttrend vertoont opmerkelijke gelijkenissen met de prijsbeweging tussen 2017 en 2020. Volgens analist Stockmoney Lizards zou dit kunnen leiden tot een belangrijk doorbraakmoment, vergelijkbaar met het groene gebied op de grafiek, en een beslissende bull run. Het vergelijkbare patroon in 2020 leidde tot de recordhoogte van $69.000 in november 2021. Als deze trend zich herhaalt, zou Bitcoin tegen het einde van het jaar kunnen stijgen naar het bereik van $45.000-$50.000.

Het is echter belangrijk op te merken dat Bitcoin momenteel wordt geconfronteerd met uitdagingen, voornamelijk vanwege het beleid van de Amerikaanse Federal Reserve. Dit heeft geleid tot verminderde liquiditeit op de markt. De prijs van Bitcoin is sinds april 2022 met 40% gedaald, toen het balanstotaal van de Federal Reserve zijn hoogtepunt bereikte.

Standard Chartered Voorspelt Ook $50.000 voor Bitcoin

Standard Chartered, een gerenommeerde financiële instelling, voorspelt ook dat Bitcoin tegen het einde van het jaar $50.000 zal bereiken, zo valt te lezen op CoinTelegraph. Geoff Kendrick, de wereldwijde hoofdonderzoeker en hoofdstrateeg bij Standard Chartered, betoogt dat de toenemende winstgevendheid van miners hun behoefte om BTC te verkopen zal verminderen, wat kan leiden tot een lager aanbod in verhouding tot de potentiële stijgende vraag.

Interessant is dat het aantal Bitcoin dat in handen is van miners steeg tijdens de hype rond de Ordinals in mei 2023 en sindsdien stabiel is gebleven.

Conclusie

Terwijl Bitcoin zich in 2023 blijft ontwikkelen, zijn analisten optimistisch over de mogelijkheid dat de prijs de $50.000 grens kan doorbreken. Zowel historische prijsfractals als het verminderde aanbod als gevolg van winstgevendheid van miners suggereren een positief vooruitzicht. Het is echter belangrijk op te merken dat de crypto-markt dynamisch is en onderhevig is aan meerdere factoren, dus investeerders moeten voorzichtig en goed geïnformeerd blijven over de laatste ontwikkelingen.

The post Hoe hoog kan de Bitcoin-prijs staan op 1 januari 2024? appeared first on BLOX | Nieuws.