Winning Poker Network, een online netwerk dat talloze online pokerwebsites over de hele wereld ondersteunt, zegt dat winnaars hun winsten steeds vaker in bitcoin laten uitbetalen.

95 procent van pokeraars wil liever bitcoin

In een interview met Bloomberg van 19 november, zei de CEO achter Winning Poker Network, of WPN, dat 95% van de pokerspelers momenteel een verzoek indienen om in bitcoin te worden betaald.

Hoewel het pokernetwerk sinds 2014 verschillende cryptocurrency’s heeft ondersteund, verklaarde Phil Nagy, CEO van WPN, dat het bedrijf meer bitcoin koopt dan ooit. Hij zegt dat de stijgende vraag wordt veroorzaakt door de recente koersstijging naar 18.000 dollar in een paar dagen tijd.

100 miljoen dollar aan bitcoin

‘We moeten constant veel bitcoin kopen, veel,’ zei Nagy. Hij schatte dat de WPN zelfs vóór deze recente prijsstijging elke maand meer dan 100 miljoen dollar aan bitcoin uitbetaalde, ongeveer 60% van alle transacties op het netwerk.

Volgens Nagy woont de meerderheid van de klanten die poker spelen op het netwerk in de Verenigde Staten, wat hun voorkeur voor crypto als ruilmiddel kan helpen verklaren, aangezien online gokken in slechts 11 van de 50 staten legaal is. De CEO, die in Costa Rica is gevestigd, gaf toe niet te hebben gecontroleerd of spelers hun winst voor belastingdoeleinden indienen.

Bitcoin en online poker hebben een lange gedeelde geschiedenis, met veel parallellen tussen het populaire kaartspel en cryptohandel. Voormalige en huidige professionele pokerspelers zijn nauw betrokken geweest bij de crypto-ruimte, waaronder Blockfolio oprichters Ed Moncada en Doug Polk, die ook een crypto YouTube-kanaal runt.

Een van de grootste crossover-momenten in crypto en gokken kwam vorig jaar, toen WPN een Guinness World Record vestigde voor de grootste crypto-jackpot voor online pokerwinsten. De pot bestond uit 106 bitcoins, dat was tegen de bitcoin koers van toen iets meer dan een miljoen dollar waard.

Ook al willen de spelers liever bitcoin dan dollars, WPN ziet dat iets anders. Alle bitcoins die zij van spelers ontvangen zetten ze meteen om in fiat. Nagy zegt dat dat is om geen koersrisico te lopen.

The post Hoe de online pokerwereld bitcoin omarmt appeared first on BTC Direct | Nieuws.