Doorgewinterde bitcoiners voegden voor 1,7 miljard dollar aan bitcoin toe aan hun zogenoemde “accumulatie-wallets” tijdens de koersdip van bitcoin naar 63.000 dollar van deze week.

Over een periode van 24 uur werden meer dan 27.700 bitcoin richting accumulatie-wallets gestuurd. We spreken van een accumulatie-wallet als het gaat om een wallet die geen geschiedenis van verkopen kent. Dit zijn dus bitcoiners die alleen kopen, maar (nog) niet verkopen.

Absoluut record voor bitcoin

Die 27.700 bitcoin over een periode van 24 uur is een record. Het vorige record werd op 23 maart van dit jaar genoteerd met 25.500 bitcoin. Op dat moment hing de bitcoin koers rond het niveau van 63.500 dollar, nadat deze eerder op 14 maart het niveau van 73.800 dollar bereikte.

Zo lijkt er zich rond de koersen van 63.000 dollar een mooie steun op te bouwen voor de bitcoin koers.

Bitcoin accumulatie-wallets. Bron: CryptoQuant

De bovenstaande grafiek laat duidelijk zien dat er sprake was van een behoorlijke inkoopwoede rond de range van 63.000 dollar. Over het algemeen zitten er achter deze wallets investeerders die hun bitcoin voor de lange termijn inkopen.

Wat dat betreft mogen we deze data beschouwen als een stukje positief nieuws voor bitcoin. Dat kunnen we zeker gebruiken, want sinds het bereiken van de all-time high op 14 maart lijkt het positieve momentum onder de bulls eventjes zoek.

Geen kleine jongens

Overigens zijn de accumulatie-wallets geen kleine jongens. Om te kwalificeren als een accumulatie-wallet mag je immers geen geschiedenis van verkopen hebben, maar moet je ook tenminste 10 bitcoin bezitten.

Verder worden wallets die verbonden zijn aan beursplatformen en miners uitgesloten van deze data. Al blijft het natuurlijk lastig om op dat vlak een 100 procent score te behalen. Je weet immers nooit zeker of een bepaalde wallet aan een beursplatform verbonden is.

Volgens de populaire analist Rekt Capital kunnen dit weleens de laatste momenten zijn waarop we bitcoin tegen deze koersen kunnen kopen.

Hij ziet namelijk een vergelijkbaar patroon als tijdens vorige halving-cyclussen. De koersdaling van ruim 14 procent vanaf de all-time high van 73.800 dollar van 14 maart lag volgens hem in de lijn der verwachting en is onderdeel van de traditionele “pre-halving daling.”


The post Hodlers kopen $1,7 miljard aan bitcoin in 24 uur appeared first on Bitcoinmagazine.nl.