Op 18 december vierde de beroemde “HODL” meme zijn 10-jarige bestaan. Precies 10 jaar geleden plaatste GameKyuubi op het internetforum BitcoinTalk zijn beroemde publicatie, nadat de Bitcoin koers van 1.200 naar 420 dollar gedaald was. Het onderwerp van zijn post?

“I AM HODLING”

En zo werd de meme geboren…

Reflecteren op de geschiedenis van Bitcoin

Op het moment dat GameKyuubi in dronken toestand zijn bericht publiceerde op het Bitcoin-forum stelde de digitale munt nog weinig tot niets voor.

Bitcoin was in 2013 echt nog een project voor nerds en werd TOTAAL niet serieus genomen in de traditionele financiële wereld. Het duurde jaren en jaren voordat Bitcoin ook maar een beetje voet aan de grond kreeg.

Wat dat betreft is het extra bijzonder dat er in 2013 al mensen waren die zo begaan waren met Bitcoin, terwijl een groot deel van de wereldbevolking niet eens van het bestaan van de digitale munt afwist.

Inmiddels zijn we op het punt dat bedrijven Bitcoin gebruiken als hun primaire reserve-asset, is de mining-industrie een miljardenbusiness, zijn er landen die Bitcoin kopen en lijken de eerste Amerikaanse Spot Bitcoin ETFs op het punt van lanceren te staan.

Tien jaar HODL

Tien jaar later is HODL nog steeds een belangrijke meme binnen de Bitcoin-wereld.

Het staat symbool voor het leger van mensen dat in Bitcoin gelooft en hun digitale munten tegen geen enkele koers wil verkopen. Dat gevoel zagen we ook sterk terug tijdens de enorme koersdalingen richting het eind van 2022, nadat FTX omviel.

De Bitcoin koers klapte in elkaar, maar het Bitcoin-leger riep “HODL” en hield stand. Dat gevoel, dat ethos was inherent is aan Bitcoin, lijkt enorm belangrijk te zijn voor de koers.

Dat gevoel is echter niet zonder reden ontstaan. Bitcoin is met zijn decentrale karakter en absolute schaarste van 21 miljoen eenheden natuurlijk een unieke asset.

The post “HODL” meme bestaat precies 10 jaar appeared first on BLOX | Nieuws.